SCHWEINIJEV VAPAJ

'Bayernu trebaju dva kvalitetna pojačanja'

10.04.2012 u 15:38

Bionic
Reading

Uoči velikog bundesligaškog derbija protiv Borussije Dortmund, veznjak minhenskog Bayerna i dokapetan momčadi Bastian Schweinsteiger pozvao je upravu kluba na dovođenje pojačanja u ljetnom prijelaznom roku

Ponovio je praktički Schweinsteiger ovozimski zahtjev trenera Juppa Heynckesa kako bi momčad imala potrebnu širinu za boj na svojim frontovima.

'Jupp Heynckes rekao je ispravno: svake godine morate dovesti dva vrhunska pojačanja i sada i ja to shvaćam,' rekao je Schweinsteiger za Kicker.

Otkako je Heynckes u prosincu prošle godine zavapio za pojačanjima, Bayern je otad potvrdio transfer Baselovog krilnog igrača Xherdana Shaqirija, a na pragu je realizacije i dolazak braniča Borussije Mönchengladbach Dantea.

'Kada pogledate kako ostale vrhunske momčadi posluju, vidjet ćete da povećavaju dubinu, budući da već imaju kvalitetne opcije,' dodao je Schweinsteiger.

Prošlog ljeta Bayern je doveo Manuela Neuera, Jeromea Boatenga, Rafinhu, Nilsa Petersena i Takashija Usamija. Sljedećeg ljeta primarna će meta Bavaraca biti novi napadač, posebice jer će hrvatski reprezentativac Ivica Olić posve izgledno napustiti klub.