OVACIJE ZA MARTU

Najbolja nogometašica svih vremena opet oduševila

10.04.2012 u 14:59

Bionic
Reading

Najbolja nogometašica svih vremena Marta Vieira da Silva (26) u svojem debiju za švedski Tyreso pokazala je dio čarolije. Brazilka je bila u teškoj situaciji, ali je pokazala snalažljivost te je na atraktivan način zatresla mrežu Orebra

Ono što su za muški nogomet bili Pele i Maradona, a danas Messi i Cristiano Ronaldo, to je za ženski Marta. Brazilka je pet puta proglašavana najboljom igračicom svijeta (2006-2010), a ove godine se vratila u Europu jer je američka ženska liga pod suspenzijom.

Za 400 tisuća dolara godišnje potpisala je ugovor na dvije sezone za Tyreso te je odmah u svojoj prvoj utakmici oduševila navijače, ali i sponzore koji su umjesto kluba preuzeli obvezu plaćanja.

Tyreso je sa 7:0 sredio Orebro, a briljirala je Marta s dva pogotka od kojih je njezin prvi bio fenomenalan, u skladu s njezinom zvjezdanom reputacijom.

Suparnička golmanica odbila je jedan udarac, a lopta je stigla do Marte koja se nalazila na pet metara od vrata. Brazilka je prvo primirila loptu, a zatim je, okrenuta leđima i okružena protivničkim braničima, petom opalila i zatresla mrežu. Svoj pogodak je zatim proslavila plešući sambu.

Marta uvijek briljira