ZBOGOM TOTTENHAMU?

Ovo je idealno vrijeme za Modrićev odlazak

10.04.2012 u 14:10

Bionic
Reading

Luka Modrić i njegov Tottenham više nisu kandidati za engleskog prvaka. Uništio ih je zimski ritam engleskog Premiershipa, a na kraju sezone ponovno će krenuti priče oko mogućeg odlaska hrvatskog razigravača u redove nekog moćnijeg kluba

Na tribini.hr smo Vas upitali što mislite o novoj prilici Luke Modrića da promijeni tijek svoje karijere. Povijest nas uči da se neće samo Luku pitati, eventualni rastanak morat će 'amenovati' klupski predsjednik Levy, a važnu ulogu imati će i ime trenera Tottenhama za iduću sezonu. Ostanak Redknappa, i posebno eventualni dolazak Bilića, bili bi argument u smjeru ostanka Zadranina na White Hart Laneu, sve ostale promjene samo bi povećale mogućnost odlaska.

'Modrićeva kvaliteta najviše dolazi do izražaja pod statistikom driblinzi. Tu je prošle godine statistički bio bolji od Fabregasa, Gerrarda i Lamparda zajedno. To nisu driblinzi na krilu ili pred golom, već oni u najzgusnutijem dijelu terena gdje su pogreške vrlo skupe, ali i stvaraju višak igrača koji se može na najviše načina iskoristiti… Nažalost, Luka nije igrač koji sam sebe prodaje već ga mora prodati ekipa koja će tog igrača viška koji on stvori pretvoriti u asistenciju i gol.

Tottenham je jedna limitirana ekipa koja je vjerojatno već doživjela svoj vrhunac. Nadam se da ćemo jednog dana Luku gledati u Manchester Unitedu, jer će njegova timska igra tek u jednom tako jakom kolektivu doći u potpunosti do izražaja. Više nije mlad igrač, u najboljim je godinama i vrijeme je da ode i u vrhunski klub,' piše korisnik sthagon koji ima najbolje ocijenjeni komentar od ostalih korisnika.

'Mislim da Tottenham nije spreman za jači iskorak prema samom vrhu engleske lige i da je pravo vrijeme za Lukin odlazak.Naravno to mora biti ili vrhunski klub iz Engleske ili neki europski gigant.Mislim da bi Inter koji godinama vapi za takvim tipom igrača bio odličan izbor. Talijani ga često hvale (najviše novinari) i mislim da bi tamo bio jako cijenjen,' u istom smjeru razmišlja i bellebelle

'Modrić ima sjajne fizičke predispozicije za napadački orijentiranog veznjaka, brz je i kreativan igrač što je i dovelo do tako visokog mišljenja o njemu. Vrijednost mu Transfermarkt procjenjuje na vrtoglavih 39 000 000€, ali mislim da nitko neće dati toliko za igrača koji slabo asistira i zabija,' skeptičan je korisnik zolee, a još je izraženijeg sličnog stava i korisnik bruncek koji kaže:

'Kažu da dirigira igrom... To što po utakmici pošalje 4 do 5 točnih lopti vanjskim dijelom kopačke te samim time prenese igru na drugu stranu ili što tu i tamo gurne neku dobru loptu za super brzog Balea ili Lennona u mojoj glavi ga to ne čini dirigentom. Ili on nema hrabrosti da preuzme odgovornost ili mu trener to ne dopušta ali sve u svemu ne vidim zašto je on cijelo ovo vrijeme dizan u nebesa. Da li je kvalitetan to se uopće ne dovodi u pitanje, da li je odigrao par dobrih utakmica definitivno je ali da li je najbolji veznjak lige i zaslužuje li postići cijenu od 40 milijuna?!? Budimo realni... Gledajući statistiku on je jedan prosječan veznjak, sa neizrađenim udarcem, sa nedefiniranim zadaćama i odgovornostima u ekipi, sa premalo asistencija za jednog 'fantazistu'...,' kaže bruncek koji ipak zaključuje da će Modrić iduće sezone preuzeti ulogu Paula Scholesa u slavnom Unitedu.

Rasprava je i dalje aktualna, a možete joj se pridružiti ovdje.