BOLJI OD OM-a 2:1

PSG-u veliki francuski derbi za ostanak 'na životu'

09.04.2012 u 08:45

Bionic
Reading

U velikom francuskom derbiju, koji je mogao usmjeriti i samo pitanje prvaka, PSG se 'izvukao' i slavio je protiv Marseillea 2.1

U sve tri nedjeljne utakmice 31. kola francuskog nogometnog prvenstva pobjede su ostvarili domaćini. Šlag na tortu programa bio je ogled PSG-a i Marseillea na Parku prinčeva koji je pariški sastav riješio 2:1 u svoju korist.

Vodstvo sastavu Carla Ancelottija donio je već u 6. minuti Jeremy Menez svojim petim ovosezonskim golom. Zanimljivo, bio je to PSG-u prvi gol na njihovom travnjaku ove sezone u prvenstvu koji su zabili u prvih 20 minuta susreta.

Do kraja prvog dijela mreže se nisu tresle, a onda su se u nastavku zatresle dva puta u samo tri minute. Prvo je Andre Ayew glavom u 59. minuti donio Marseilleu izjednačenje, da bi u 61. minuti Alex, također glavom, postavio, pokazalo se, konačnih 2:1 za domaćine.

PSG je od 86. minute igrao bez pocrvenjelog Mohameda Sissoka, ali do kraja je Marseilleu bilo premalo vremena za postizanje izjednačujućeg gola. PSG se sada uz utakmicu više bodovno izjednačio s vodećim Montpellierom, dok je Marseille ostao bez pobjede u svim natjecanjima u 11 uzastopnih utakmica. Posljednji im se puta takva kriza dogodila davne 1962. godine.

U preostale dvije odigrane utakmice Caen je savladao Bordeaux 1-0 i došao do važnih bodova u borbi za opstanak, dok je Nica bila bolja od Lorienta 2:0.

Francuska 1. liga, 31. kolo
Paris Saint Germain 2 1 Marseille
Strijelci
1:0 J. Menez (6') 1:1 A. Ayew (59')
2:1 Alex (61')
Sastavi
S. Sirigu
M. Bisevac
Alex
Maxwell
C. Jallet
T. Motta
B. Matuidi
M. Sissoko
A. Luiz de Carvalho Nene (82' G. Hoarau)
J. Pastore (67' M. Bodmer)
J. Menez (86' M. Sakho)
S. Mandanda
N. Nkoulou
S. Mbia
R. Fanni
Azpilicueta (90' C. N'Kiasala)
B. Cheyrou
A. Diarra
A. Ayew
M. Amalfitano (74' A. Gignac)
L. Remy (74' Brandao)
M. Valbuena
Žuti kartoni
M. Sissoko 11'
M. Bisevac 84'
M. Valbuena 12'
Brandao 84'
Crveni kartoni
M. Sissoko 86'