ODJECI DERBIJA

Srna: U Dinamu se opet žale na suđenje

08.04.2012 u 10:20

Bionic
Reading

Kapetan nogometaša Šahtara Darijo Srna osvrnuo se na vrlo važnu pobjedu svoje momčadi protiv najvećeg rivala, kijevskog Dinama, 2:0 u susretu 26. kola ukrajinskog prvenstva

Teixeira u 55. minuti i Rakitskij u 80. zabili su za sedmu uzastopnu domaću pobjedu Šahtara protiv Dinama. Obje momčadi sada imaju po 67 bodova, ali je Šahtar s boljom gol-razlikom preuzeo vodeću poziciju.

'Pokazali smo bolju razinu nogometa od početnih minuta ogleda. Kreirali smo više šansi od Dinama i zaslužili smo pobjedu', ocijenio je Srna, koji je odigrao cijelu utakmicu, te je odlično izvedenim slobodnim udarcem pokrenuo akciju za vodeći gol Šahtara.

Možda i ključni trenutak utakmice zbio se u 42. minuti, kada je gostujući igrač Garmaš zbog drugog žutog kartona bio isključen.

'Mislim da je bio čisti žuti karton. No, postoje ljudi koji su odgovorni za takve odluke. U Dinamu su se tužili zbog toga? Ma, oni se uvijek tuže na suce. Bio je čisti karton. Zaslužili smo tri boda. Dinamo nas u zadnjih pet godina nikada nije pobijedio u nekoj važnoj utakmici. Čestitao bih cijeloj momčadi i našim navijačima koji su ispunili stadion i bodrili nas'.

Postoji i mogućnost 'zlatne utakmice', ukoliko momčadi završe prvenstvo s jednakim brojem golova…

'Mi imamo težak raspored. U srijedu igramo u Kupu. Idemo samo korak po korak prema ostvarenju našeg cilja, a to su naslovi u prvenstvu i Kupu'.

Je li i nakon utakmice bilo tenzija među igračima?

'Ma ne, sve je u redu. Ostavili smo emocije na igralištu. Nakon susreta smo si Popov i ja pružili ruke, iako smo imali konflikt tijekom dvoboja'.

Žalite li što niste zabili i treći gol?

'Željeli smo, ali se nažalost nije dogodilo. Najvažnije je da smo pobijedili', zaključio je Srna.

Dodajmo da je Ognjen Vukojević odigrao cijelu utakmicu za Dinamo. Eduardo da Silva zbog ozljede je i dalje izvan kadra Mircee Lucescua, trenera sastava iz Donjecka.