PREMIERSHIP

Nezaustavljivi Cisse vodi Newcastle prema vrhu

06.04.2012 u 19:51

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 32. kola engleske nogometne lige, Newcastle je kao gost svladao Swansea rezultatom 2-0, iako je velška momčad realno trebala pobijediti

Možda čudno zvuči ta konstatacija, ali prikazana igra i statistika ne lažu. Swansea je imao 65% posjeda lopte u svojim nogama, imao je 13 udaraca prema golu više od Newcastlea (17-4), imao je sedam kornera, gosti nijedan, čak 26 ubacivanja za razliku od 'svraka' koji su imali 14. Igrala se praktički "viktorija" na jedan gol tijekom cijelog susreta, ali je Newcastle zabijao iz ponuđenih prilika. Pucali su gostujući nogometaši tri puta u okvir gola i dva puta zabili.

Učinio je to Papiss Demba Cisse već u petoj minuti utakmice kada je na asistenciju Yohana Cabayea zabio za rano vodstvo. Gurnuo je Cabaye krasnu loptu u prostor, a Cisse ju s nekih 13 metara poslao neobranjivo u mrežu. Bio je to peti put, otkako je stigao na zimu iz Freiburga, da je Cisse postigao prvi pogodak za svoju momčad, u svom tek osmom nastupu za klub.

Idućih 65 minuta trajala je opsada gostujućeg gola, a onda je Cisse postigao jedan od ljepših pogodaka sezone, te zasigurno jedan od onih koje ćemo gledati u sažecima na kraju godine. Ponovno je Cabaye poslao loptu na lijevu stranu Swanseajevog kaznenog prostora, Cisse ju je primio, okrenuo se u trku na jaču desnu nogu i onda ju u padu, savršenim lobom, poslao preko vratara Vorma pogodivši pritom suprotne rašlje. To je bio deveti pogodak Cissea u osmom nastupu za Newcastle, a jedini igrač u povijesti Premier lige koji je postigao brže devet pogodaka bio je Mick Quinn

'Svrake' su pobjedom, barem na jedan dan, zasjele na peto mjesto prvenstvene ljestvice prestigavši pritom Chelsea, koji svoju utakmicu 32. kola igra u subotu protiv Wigana na Stamford Bridgeu. Približio se Newcastle i Tottenhamu, momčadi koja drži posljednje mjesto koje dogodine vodi u Ligu prvaka, na svega dva boda. 'Spursi' u subotu gostuju kod Sunderlanda.

Engleska 1. liga, 32. kolo
Swansea 0 2 Newcastle United
Strijelci
0:1 P. Demba Cisse (5') 0:2 P. Cisse (69')
Sastavi
M. Vorm
A. Williams
S. Caulker
N. Taylor
A. Rangel
J. Allen
L. Britton
W. Routledge
N. Dyer (66' S. Sinclair)
L. Moore (66' D. Graham)
G. Sigurdsson
T. Krul
J. Perch
M. Williamson
D. Santon
D. Simpson
Y. Cabaye (74' D. Gosling)
C. Tiote (45' R. Taylor)
J. Gutiérrez
K. N'Diaye (59' S. Ferguson)
P. Demba Cisse
H. Ben Arfa
Žuti kartoni
A. Williams 59'
M. Williamson 39'