POGREŠKE IZ PROŠLOSTI

I danas primam prijetnje Chelseajevih navijača

06.04.2012 u 10:40

Bionic
Reading

Kad je postalo jasno da će se u ovogodišnjem polufinalu Lige prvaka sudariti Barcelona i Chelsea, vjerojatno je bilo malo onih koji se nisu sjetili 2009. godine i Toma Henninga Øvrebøa

Norveški je sudac tada skandaloznim suđenjem u uzvratu na Stamford Bridgeu poklonio Barceloni plasman u finale u kojem je na koncu osvojila naslov pobjedom protiv Manchester Uniteda. Nakon 0-0 na Camp Nouu, Barcelona i Chelsea su u Londonu odigrali 1-1, a Øvrebø nije dosudio četiri kaznena udarca za engleski klub.

Tri godine kasnije priznaje da ga ta utakmica i dalje proganja, ali i da još uvijek prima prijetnje Chelseajevih navijača.

'Još uvijek je teško. Primam tri, četiri poruke dnevno od Chelseajevih navijača putem e-maila. Nije ugodno, ali ne dopuštam da to utječe na mene i moju obitelj kojoj ni ne govorim za poruke koje primam,' kazao je 45-godišnji Norvežanin koji se ostavio suđenja međunarodnih utakmica, ali i dalje je aktivan u nacionalnom prvenstvu.

'Kad danas pogledam unatrag, neke sam stvari u toj utakmici trebao napraviti drugačije. Naučio sam dosta iz tog iskustva. Svi suci imaju dobre i loše utakmice,' opravdavoa se Øvrebø te je potvrdio da su mu događaji od prije tri godine umanjili ljubav prema nogometu.

'Gledam ga puno manje na televiziji, ali unatoč svemu, i dalje volim Ligu prvaka, posebno utakmice u završnoj fazi tog natjecanja. Tako da ću sigurno gledati okršaje Barcelone i Chelseaja,' zaključio je kontroverzni sudac.

Suđenje koje se ne zaboravlja