tportal.hr

Zagreb
+12
Osijek
+11
Pula
+12
Rijeka
+14
Zadar
+12
Split
+15
Dubrovnik
+12

POGREŠKE IZ PROŠLOSTI

I danas primam prijetnje Chelseajevih navijača

Kad je postalo jasno da će se u ovogodišnjem polufinalu Lige prvaka sudariti Barcelona i Chelsea, vjerojatno je bilo malo onih koji se nisu sjetili 2009. godine i Toma Henninga Øvrebøa

Datum objave:
6.4.2012 10:40

Zadnja izmjena:
6.4.2012 10:49

Norveški je sudac tada skandaloznim suđenjem u uzvratu na Stamford Bridgeu poklonio Barceloni plasman u finale u kojem je na koncu osvojila naslov pobjedom protiv Manchester Uniteda. Nakon 0-0 na Camp Nouu, Barcelona i Chelsea su u Londonu odigrali 1-1, a Øvrebø nije dosudio četiri kaznena udarca za engleski klub.

Tri godine kasnije priznaje da ga ta utakmica i dalje proganja, ali i da još uvijek prima prijetnje Chelseajevih navijača.

'Još uvijek je teško. Primam tri, četiri poruke dnevno od Chelseajevih navijača putem e-maila. Nije ugodno, ali ne dopuštam da to utječe na mene i moju obitelj kojoj ni ne govorim za poruke koje primam,' kazao je 45-godišnji Norvežanin koji se ostavio suđenja međunarodnih utakmica, ali i dalje je aktivan u nacionalnom prvenstvu.

'Kad danas pogledam unatrag, neke sam stvari u toj utakmici trebao napraviti drugačije. Naučio sam dosta iz tog iskustva. Svi suci imaju dobre i loše utakmice,' opravdavoa se Øvrebø te je potvrdio da su mu događaji od prije tri godine umanjili ljubav prema nogometu.

'Gledam ga puno manje na televiziji, ali unatoč svemu, i dalje volim Ligu prvaka, posebno utakmice u završnoj fazi tog natjecanja. Tako da ću sigurno gledati okršaje Barcelone i Chelseaja,' zaključio je kontroverzni sudac.


Suđenje koje se ne zaboravlja

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Odigrane utakmice

Poredak

Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.

Nadolazeće utakmice

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr