LIGA PRVAKA

Real rutinski do polufinala, Chelsea zamalo prosuo sve

04.04.2012 u 22:32

Bionic
Reading

U srijedu samo saznali imena posljednja dva sudionika polufinala nogometne Lige prvaka. Real Madrid je, kao što se i očekivalo, i na svom travnjaku razbio ciparski APOEL, a Chelsea na svom Stamford Bridgu svladao Benficu

Nakon što su minhenski Bayern te Barcelona u utorak osigurali svoj nastup u polufinalu Lige prvaka u srijedu je to pošlo za nogom i madridskom Realu te Chelseaju. 'Kraljevski klub' je nakon prve utakmice već praktički osigurao polufinale protiv ciparskog APOEL-a, te je uzvrat na Santiago Bernabeu bio praktički tek formalnost. Na Cipru je Real slavio 3:0, da bi u Madridu bilo 5:2.

Od samog početka Mourinhov sastav je apsolutno dominirao terenom, tako je u jednom trenutku imao loptu čak 78 posto vremena u posjedu. Otpor slabašnog APOEL-a klub iz Madrida je slomio već u 26. minuti kada je gol gostiju načeo Cristiano Ronaldo. Već u 37. minuti Brazilac Kaka je nakon krasne akcije povisio vodstvo Reala.

Do kraja utakmice nastavljena je dominacija 'kraljeva' iz Madrida. Svjesni činjenice da su prošli, igrači Reala vrlo rano su spustili 'gard' i zaigrali neobaveznije kao da igraju trening utakmicu. To im se i odbilo u glavu u 67. minuti kada su gosti s Cipra odigrali praktički jedinu pravu akciju na utakmici koju je završio 31-godišnji Brazilaca Manduca koji će tako moći pričati kako je zabio pogodak Realu u Madridu. Ipak do kraja utakmice gledatelji su vidjeli još pregršt golova. Prvo je Cristiano Ronaldo u 75. minuti svojim drugim golom na utakmici povećao vodstvo Reala da bi Callejon u 80. minuti povisio na 4:1. Solari je iz jedanaesterca u 82. minuti ublažio poraz APOEL-a, no zato je u 84. minuti Di Marija nakon solo prodora postigao i peti pogodak za Real.

Dvoboj na Stamford Bridgeu trebao je imati dah neizvjesnosti, s obzirom da je Chelsea u Lisabonu slavila 1:0, bilo je jasno da se Benfica mora napadački orijentirati želi li anulirati prednost londonske momčadi. Gosti iz Lisabona krenuli su agresivno i prvih 15-tak minuta su preko Cardoza nekoliko puta zaprijetili domaćinima. No, kako je vrijeme odmicalo tako se i Chelsea budila. Tako se u 20. minuti Ashley Cole uvukao u kazneni prostor Benfice gdje ga je srušio Maxi Pereira, a iz najstrože kazne bio je siguran Lampard

Tim golom Chelsea je praktički odškrinuo vrata polufinala, no gosti se nisu predavali. Nastavila je Benfica s napadima, no i ono malo šanse za preokret nestalo je u 40. minuti kada je Pereira dobio drugi žuti karton, odnosno crveni. Bilo je jasno da Benfica s igračem manje neće uspjeti napraviti preokret.

Do kraja utakmice promjene rezultata nije bilo, no za pohvalu je igra gostiju koji su i s igračem manje pokušavali sve ne bi li se što časnije oprostili od igranja u Ligi prvaka, što im se vratilo u 85. minuti kada je Javi Garcia glavom matirao Čecha. Portugalski sastav je u posljednjih pet minuta sve karte bacio u napad u nadi da bi mogli ipak kreirati senzaciju. To su iskoristili domaćini pa je tako u 90. minuti Meireles povukao kontru sa svog dijela igrališta i zatrčao se do šesnaesterca Benfice i silovitim udarcem pogodio za pobjedu Chelseaja 2:1.Sada se zna da će u polufinalu igrati Bayern - Real Madrid te Chelsea - Barcelona.

Liga prvaka
Završnica
Real Madrid APOEL Nikozija 5:2
prva utakmica 0:3
Chelsea Benfica 2:1
prva utakmica 0:1