LIJEČNICI POTVRDILI

Cassano posve spreman za povratak nogometu

03.04.2012 u 14:30

Bionic
Reading

Napadač Milana i talijanske nogometne reprezentacije Antonio Cassano dobio je zeleno svjetlo za povratak na nogometne travnjake nakon što je u studenome prošle godine bio na manjoj operaciji srca

Komisija od deset članova okupila se u ponedjeljak u Talijanskom savezu za sportsku medicinu i bivšem igraču Barija, Rome, madridskog Reala i Sampdorije odobrila povratak na teren, a isto je učinio i medicinski institut Milana u utorak.

'Cassano se odmah može priključiti momčadi i vratiti treninzima i utakmicama', piše u priopćenju  njegova aktualnog kluba, Milana.

Cassano ima 29 godina, a hospitaliziran je u listopadu prošle godine, kada mu je pozlilo u Milanovom klupskom avionu nakon pobjede nad Romom od 3:2. Operiran je šest dana kasnije, a tim mu je zahvatom otklonjena manja srčana mana.

U siječnju je nastavio s individualnim treninzima, a suigračima se priključio u četvrtak. Inače, Cassano se nada da će do Eura u Poljskoj i Ukrajini biti posve spreman za nastupe te da će se izboriti za mjesto u nacionalnoj selekciji. Podsjetimo, Italija je u skupini s Hrvatskom, Irskom i Španjolskom.