GOLIJADA I ŠOK ŽUTIH

'Poništen' supervažan gol Ivana Perišića

31.03.2012 u 01:59

Bionic
Reading

Nevjerojatnu su utakmicu na Signal Iduna Parku u 28. kolu Bundeslige odigrali Borussia Dortmund i Stuttgart. Prvaci su vodili s 2-0, pa gubili s 3-2, pa opet vodili sa 4-3 pogotkom našeg Ivana Perišića, da bi na kraju gosti u zadnjim sekundama izjednačili na 4-4

Teško je i pobrojati sve što se u petak navečer događalo u Dortmundu. Redale su se prilike, pogađale vratnice i grede, promašivale stopostotne prilike... Borussia je u svome prepoznatljivom stilu dominirala travnjakom od samog početka, a prvu ogromnu priliku imao je Lewandowski u 21. minuti, ali je loptu glavom sa zamišljene crte izbacio Niedermeier. Samo tri minute kasnije Großkreutz je pogodio gredu, a onda je u 30. minuti do prilike došao i Stuttgart. Ibiševića je u šesnaestercu srušio domaći vratar Weidenfeller, ali sudac je pustio igru dalje.

Kloppova je momčad napokon do vodstva došla u 33. minuti. Schmelzer je ubacio s lijeve strane, Kehl spustio loptu na Kagawu, a sjajni Japanac je zabio svoj 12. prvenstveni pogodak ove sezone. U 49. minuti je nakon Hummelsova ubačaja s lijevog krila Blaszczykowski lakoćom povećao prednost aktualnih prvaka i činilo se da će Kloppovi nogometaši bez poteškoća zadržati prednost.

No Stuttgart je najprije najavio preokret stativom Kvista u 63. minuti, a onda je od 71. minute počeo pravi vatromet. Najprije je na 2-1 smanjio Ibišević, da bi se šest minuta kasnije Schieber riješio dvojice domaćih braniča, potom zaobišao i Weidenfellera te donio Švabama izjednačenje. Dvije minute kasnije isti je igrač sjajnim udarcem iskosa s lijeve strane kreirao potpuni preokret, no uzbuđenja nisu bila ni blizu kraja.

U 82. je minuti odličnim udarcem, s vrha šesnaesterca, na 3-3 izjednačio Hummels, da bi pet minuta kasnije hrvatski reprezentativac Ivan Perišić (ušao u 84. minuti) nakon kornera smjestio loptu pod gredu Stuttgartova gola za svoj peti pogodak sezone. Dobio je pritom i žuti karton zbog skidanja dresa, ali pokazalo se da je prerano slavio pobjedu 'crno-žutih'. U drugoj je minuti sudačke nadoknade ovu nevjerojatnu priču zaključio Gentner, donijevši Stuttgartu vrijedan bod.

Borussia je na koncu i 22. utakmicu zaredom ostala neporažena, ali današnjim je remijem dala priliku Bayernu da joj se eventualnim subotnjim slavljem u Nürnbergu približi na samo tri boda.

Bundesliga, 28. kolo:

Borussia (D) - Stuttgart 4-4 (Kagawa 33, Blaszczykowski 49, Hummels 81, Perišić 87 / Ibišević 71, Schieber 77, 79, Gentner 90+2)

Redoslijed: 1. Borussia (D) 63, 2. Bayern 57 (-1), 3. Schalke 53 (-1), 4. Borussia (M) 51 (-1)...

Perišić je zabio sedmi gol u fantastičnom ogledu punom preokreta