MORAMO KAO ZELENI

Balakov našao uzor za svoje utopljenike

29.03.2012 u 18:22

Bionic
Reading

Bivši trener Hajduka, Bugarin Krasimir Balakov, izjavio je da se njegova momčad treba ugledati na Borussiju Mönchengladbach koja se prošle sezone spasila od ispadanja, a bila je u sličnoj situaciji kao njegov novi klub – Kaiserslautern

'Gladbach je prošle sezone bio u vrlo sličnoj situaciji kao mi danas, ali uspio se spasiti. To je nešto čega se uvijek moramo sjetiti kada nam se čini da smo već ispali. To nam mora dati hrabrosti', rekao je Bugarin uoči subotnjeg dvoboja protiv HSV-a, izravnog konkurenta za ispadanje.

Unatoč nizu od 17 utakmica bez pobjede, Balakov vjeruje da će predstojeća subota biti prekretnica.

'Ne smijemo govoriti o onome što je iza nas. Znamo da ćemo iduće dvije utakmice pobijediti. Jednostavno moramo. Potrebno je igrati hrabrije i s više samopouzdanja', veli Balakov.

Kaiserslautern sedam kola prije kraja (21 bod u igri) zaostaje sedam bodova za mjestom koje vodi u doigravanje za ostanak u Bundesligi, a isti broj bodova trenutno ima i prvi klub (Augsburg, 15) koji ostaje u najvišem razredu njemačkog nogometa. Prošle je sezone Borussia Mönchengladbach nadoknadila šest bodova minusa u samoj završnici i kroz dvije utakmice razigravanja ostala u Bundesligi. Danas je četvrti sastav prvenstva, a do prije nekoliko kola bila je i u igri i za naslov prvaka.