SLAVNI IMENJAK

Neki tamo Lionel Messi odlazi u francuski Angers

27.03.2012 u 10:58

Bionic
Reading

Nogometaši Angersa trenutačno se ne osjećaju ugodno na ljestvici druge francuske lige. Na 15. su mjestu i samo su četiri boda iznad zone ispadanja u treću ligu

Zbog loše serije rezultata ove sezone, klub je odlučio poraditi na pojačanjima pa je tako otvorio vrata dvanaestorici mladih nogometaša, mahom s afričkog podneblja, koji će u idućih nekoliko dana biti na probi te će najkvalitetnije i angažirati, odnosno, potpisati ugovor.

Jedan od dvanaestorice je i - Lionel Messi. Nije greška, čovjek se zove Lionel Messi, ali nije Argentinac, već Kamerunac. Nije član argentinske reprezentacije, Barcelone i najbolji nogometaš na svijetu, već mladac koji nastupa za kamerunsku reprezentaciju do 17 godina.

Francuski mediji nisu točno doznali datum njegovog rođenja, ali je riječ ili o 1995. ili 1996. godini. Tada je pravi Messi imao osam ili devet godina i nije bio planetarno poznat, tako da su roditelji 'krivog Messija', ako su mu tada dali ime, jednostavno imali fantastičan osjećaj u pogledu toga tko će postati najbolji nogometaš današnjice. Ili je, ipak, Kamerunac sam tijekom života sebi dodijelio ovo ime da bude uočljiviji i intrigantniji.

Marketinški bi Angers potpisivanjem ovog Messija vjerojatno napravio odličan potez, kakve god njegove nogometne kvalitete bile.