LIGA PRVAKA

Probuđena Chelsea brani čast engleskog nogometa

27.03.2012 u 09:26

Bionic
Reading

Nakon odlaska Villas-Boasa s klupe Chelsea, momčad se jednostavno preporodila. Di Matteo je uspio pokrpati rupe i danas momčad sa Stamford Bridgea izgleda daleko bolje. U prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka londonska momčad brani čast engleskog nogometa protiv lisabonske Benfice

Nakon što su Manchester United, Manchester City i Arsenal ispali iz Europe, Chelsea je ostao jedini engleski predstavnik u Ligi prvaka. 'Bluese' u četvrtfinalu očekuje Benfica, a prvi susret je na rasporedu u utorak u Lisabonu.

'Moramo se psihički pripremiti za gostovanje u Lisabonu. Naš cilj je ne primiti gol, a bilo bi sjajno kada bi zatresli suparničku mrežu,' kazao je Roberto Di Matteo, koji je preuzeo momčad nakon što je André Villas-Boas dobio otkaz u ožujku. Pod vodstvom Di Mattea londonski sastav je odigrao šest utakmica i pritom ostvario četiri pobjede, te po jedan poraz i remi.

'Utakmice u Europi se razliku od naših ligaških ogleda i nemamo previše mjesta za popravak. Benfica je ozbiljan suparnik što je ove sezone već dokazala,' dodao je Di Matteo.

'Blues'" su izborili plasman u polufinale pet puta u zadnjih osam sezona, no samo jednom su stigli do finala. Naslov još čekaju.

Benfica dočekuje Chelsea sa nizom od pet susreta bez poraza. Ove sezone već imaju jedan 'engleski skalp' jer su u skupini bili bolji od Manchester Uniteda. U Lisabonu je bilo 1:1, a na Old Traffordu 2:2. Međutim, u zadnja tri četvrtfinalna ogleda protiv engleskih klubova upisali su tri poraza. Od Manchester Uniteda 1:5 (1968) i od Liverpoola 1:2 (1978) i 1:4 (1984).

'Zadovoljni smo što smo za suparnika dobili Chelsea, jer smo željeli izbjeći Real i Barcu,' kazao je trener Jorge Jesus

Benfica - Chelsea

LISABON. Stadion Luz - kapacitet 65.000 gledatelja; Sudac: Paolo Tagliavento (Ita)

BENFICA:
Moraes - Maxi Pereira, Luisao, Jardel, Emerson - Witsel, Javi Garcia, Gaitan, Nolito - Aimar, Cardozo
CHELSEA: Čech - Bosingwa, David Luiz, Terry, Cole - Lampard, Ramires, Meireles - Mata - Drogba, Sturridge.