LE CHAMPIONAT

Premijerni gol Dejana Lovrena za pobjedu 2:1

24.03.2012 u 21:31

Bionic
Reading

Zatresao je bivši stoper zagrebačkog Dinama suparničku mrežu već u 4. minuti glavom u gornji desni kut, nakon ubacivanja Kima Källströma iz slobodnog udarca

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren upisao se u listu strijelaca u 29. kolu francuskog nogometnog prvenstva. Svoj ovosezonski prvijenac zabio je u 2-1 domaćoj pobjedi nad Sochauxom.

Zatresao je bivši stoper zagrebačkog Dinama suparničku mrežu već u 4. minuti glavom u gornji desni kut, nakon ubacivanja Kima Källströma iz slobodnog udarca.

Bio mu je to prvi gol za Lyon u Le Championnatu otkako je u siječnju 2010. godine stigao iz Dinama. Jedini dosad zabio je u Ligi prvaka protiv Benfice u studenom prije dvije godine.

Drugi gol za 'lavove' postigao je Bafetimbi Gomis u 65. minuti, dok je utješni gol za Sochaux zabio Modibo Maiaga u 71. minuti. Lyonu je ostvarena pobjeda bila treća uzastopna prvenstvena i četvrta u svim natjecanjima, a Lovren je odigrao svih 90 minuta.

Montpellier je barem privremeno preuzeo vrh ljestvice minimalnom 1-0 domaćom pobjedom nad St. Etienneom golom Oliviera Girouda iz 89. minute. Na ljestvici sada Montpellier ima bod više od PSG-a koji u nedjelju dočekuje Bordeaux.

Marseille već osmu utakmicu u svim natjecanjima ne zna za pobjedu. Na gostovanju kod Nice odigrali su 1-1 iako su vodili 1-0 golom Andrea Ayewa iz 56. minute. No, u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela Marseille je ostao s igračem manje nakon crvenog kartona Charlesa Kaborea, a u 76. minuti iz jedanaesterca je izjednačio Luciano Monzon.