BUNDESLIGA

Olić i Pranjić odigrali sat vremena u pobjedi Bayerna

24.03.2012 u 18:20

Bionic
Reading

Nogometaši Bayerna došli su, barem privremeno, na samo dva boda zaostatka od dortmundske Borussije, no aktualni prvak lige će svoju utakmicu ovog 27. kola odigrati tek u nedjelju (kod Kölna)

U subotu je Bayern, mnogo teže od očekivanja, pobijedio na svojoj Allianz Areni Hannover s 2-1. Nije Bayern bio niti blizu učinkovit kao u posljednja dva domaća ogleda kada je pobjeđivao Hoffenheim sa 7-1, odnosno, Basel sa 7-0.

Zanimljivo, nakon dugo vremena utakmicu su za Bayern, od prve minute, počeli hrvatski reprezentativci Danijel Pranjić i Ivica Olić. No, bila su to i prva dvojica nogometaša koje je zamijenio trener Bavaraca Jupp Heynckes. Pranjić je izašao u 57. a Olić u 61., kada ga je zamijenio Mario Gomez. Baš je Gomez samo sedam minuta kasnije zabio za 2-0. Bio je to njegov 23. gol u prvenstvu, čime je povećao prednost na ljestvici najboljih strijelaca (drugi Huntelaar je na 20 golova).

Recimo da je sjajan bio prvi gol na utakmici (Kroos, 36. minuta). Ribery je započeo akciju, Robben je petom sjajno proslijedio do Kroosa koji je, pak, lobom smjestio loptu u mrežu. Neizvjesnost se u utakmicu vratila u 74. minuti golom Ya Konana, no Hannover je do kraja ipak ostao daleko od izjednačenja.

Hoffenheim je s dva gola unutar samo tri minute okrenuo minus 0-1 u pobjedu 2-1 kod Borussije u Mönchengladbachu. Nastavlja time Borussija gubiti pobjednički ritam, a blizu je da uskoro izgubi i treću poziciju na ljestvici, koja vodi prema Ligi prvaka.

Golom Reusa, šesnaestim ove sezone, Borussija je vodila sve do 77. minute. No, tada je prvo Roberto Firmino izjednačio, a već je u 79. bilo 2-1 za goste. Strijelac je bio hrvatski nogometaš Boris Vukčević. Iz kornera je loptu dočekao na metar od vratiju, te je glavom udario, a lopta se uz pomoć vratnice zakoprcala u mreži. Za tog 22-godišnjaka je to bio prvi gol sezone u Bundesligi, u 11. nastupu.

Otto Rehhagel je nogometaše Herthe odveo do druge pobjede u svojoj eri (prva gostujuća), u berlinskom klubu. Nakon Werdera (1-0) pobijedili su na gostovanju Mainz s 3-1. Recimo da je u zadnjih 11 utakmica Hertha upisala čak devet poraza.

Dva je gola na tom ogledu za Herthu postigao Ramos, a hrvatskog igrača Andre Mijatovića nije bilo u sastavu.

Werder je glupo izgubio tri domaća boda protiv Augsburga. Vodio je sastav iz Bremena do 92. minute, kada je nakon mnogo odbijanja od igrača zadnji loptu dotaknuo Verhaegh i nekako je pospremio u mrežu.

Recimo i da je Bugarin Krasimir Balakov, dojučerašnji trener Hajduka, startao s poslom na klupi Kaiserslauterna. Pozitivni šok se nije dogodio. Dapače, nakon 14 odigranih minuta K'lautern je gubio kod Freiburga 2-0 i tako je ostalo do kraja. Hrvat Ivan Santini je utakmicu gledao s domaće klupe za pričuve.