TKO JE TU LUD

Barišić bi ukinuo Dinamo? Baš lijepo!

04.12.2008 u 20:35

Bionic
Reading

Treba li Dinamo nakon divljanja BBB-ovaca u Udinama izbaciti iz Europe? Možda, no nije to ludilo najgore što se navijačima 'modrih' dogodilo. Najgore je što na čelnim mjestima kluba ostaju oni koji sebe stavljaju ispred kluba, poput Mirka Barišića

Premda je razočaranje ponašanjem navijača prevladalo razumno prosuđivanje, izjava Mirka Barišića, predsjednika NK Dinama, ipak ne smije proći nezapaženo. Postaviti sebe ispred kluba koji predstavlja ne samo da je licemjerno, nego ima i suprotan učinak. Podsjećamo, riječ je o izjavi: 'Ako se smatra da je Dinamo izvorište i povod ovakvih zloćudnih nereda, onda netko treba donijeti odluku da se ukine NK Dinamo.'

Zanimljivo je kako Barišić ni ne pomišlja pretpostaviti da je aktualna uprava kluba, s njim ispred svih, možda uzrok problema. Možda nije čuo, ali već mjesecima navijači transparentima i povicima traže odlazak cijele vrhuške iz kluba. Ne tvrdimo da je to u redu, čak ni da bi se predsjednik i trebao osvrtati na to, no izjaviti da je moguće rješenje ukidanje kluba, a ne pokazati nimalo samokritike, e to je ipak malo previše.

Gradski klub, koji je nekako i nekada postao takoreći privatni, tako je čak postao i prćija jednog Barišića. Treba iskazati dužno poštovanje njegovoj ljubavi prema Dinamu i uloženom trudu da se klub organizira i uopće dođe u priliku igrati u Kupu Uefe, no posve je nedopustivo da se i u naletu najvećeg srama zbog gluposti BBB-ova u Udinama na taj način obraća javnosti.

Uostalom, dok su skandirali Barišićevo ime, ti isti BBB-ovi su bili dobri. Sad su nepoželjni jer su protiv Mamića, uprave i svega što današnji Dinamo predstavlja. Ni u kom slučaju ne želimo opravdavati bakljade navijača, tučnjave po Pragu i prekide utakmica poput onog u Udinama, ali netko bi ipak morao shvatiti da se nogomet igra zbog navijača, a ne zbog uprava i dubokih džepova razmaženih nogometaša. A to što se događa na tribinama, e to bi Barišić i njegovi kolege iz drugih klubova ipak trebali riješiti s policijom.