OBEĆAO GOL JUVEU

Milito: Mourinho je najbolji trener s kojim sam radio

22.03.2012 u 17:25

Bionic
Reading

Uoči nedjeljnog derbija protiv Juventusa u Seriji A, napadač milanskog Intera Diego Milito (32) otkrio je u razgovoru za Il Corriere dello Sport kako je Jose Mourinho najbolji trener s kojim je radio

Doveo je Mourinho Milita u Inter iz Genoe uoči sezone 2009/10, sezone u kojoj je potom argentinski napadač svojim golovima uvelike pomogao osvajanju trostruke krune, u Seriji A, Talijanskom kupu i Ligi prvaka.

'Mourinho je najbolji trener pod kojim sam radio, uz njega imam nevjerojatne uspomene', rekao je Milito, koji je potom pozitivno progovorio i o Marcelu Bielsi, trenutno treneru Athletic Bilbaa, koji se spominje kao mogući Interov trener od sljedeće sezone.

'Uzevši u obzir da svaki trener ima svoje metode, oni (Mourinho i Bielsa) su prilično slični u smislu na koji homogeniziraju i štite momčad. Bielsa je sjajan trener i dokazao se svugdje gdje je bio. Sretan sam zbog njega jer zaslužuje ostvarene rezultate'.

Na kraju je Milito komentirao i derbi protiv Juvea, momčadi kojoj nikad nije zabio zabio gol usprkos šest godina provedenih na Apeninskom poluotoku.

'Pobjeda protiv Juventusa? Jako smo motivirani za to učiniti. Bio bi to golemi moralni poticaj da budemo uspješni u nedjelju. Juveu nisam nikad zabio i dat ću sve od sebe da prekinem niz u nedjelju'.

Ove je sezone argentinski napadač zabio 14 golova u 23 nastupa u Seriji A.