DOČEKAO BUNDESLIGU

Kaiserlslautern predstavio Balakova: Mogu spasiti klub!

22.03.2012 u 16:30

Bionic
Reading

Krasimir Balakov gotovo preko noći preselio se iz Splita u Kaiserslautern, a već dan nakon pobjede Hajduka u Rijeci predstavljen je njemačkim medijima

Prihvatio sam ponudu Kaiserslauterna jer vjerujem da mogu spasiti klub od ispadanja, kazao je prilikom službenog predstavljanja novi trener bundesligaša Kaiserlsauterna Krasimir Balakov, koji je još sinoć vodio splitski Hajduk u pobjedi nad Rijekom (3:0) na Kantridi.

Balakov je potpisao ugovor do lipnja 2013, a njegova glavna zadaća je spasiti Kaiserslautern, posljednju momčad Njemačke lige, od ispadanja.

'Ne mogu dočekati prvu utakmicu. Ovdje sam došao postaviti klub na zdrave temelje, a rješenje je rad i disciplina. Upoznat sam sa momčadi i držim da imamo kvalitetu za ostanak', dodao je 45-godišnji Balakov, koji je u Njemačku doveo i svog bugarskog pomoćnika Iliju Grueva

Balakov se od Hajduka oprostio rano jutros, novinskom konferencijom u Splitu sazvanoj za 3.30 ujutro, a na klupi Hajduka je proveo deset mjeseci. Njemački nogomet Balakov vrlo dobro poznaje jer je devet godina bio igrač Stuttgarta s 236 bundesligaških nastupa i 54 pogotka.

'Balakov sjajno poznaje Bundesligu i mislim da smo napravili dobar izbor trenera. Od njega očekujem rezultate i ostanak u igri', kazao je predsjednik Kaiserslauterna Stefan Kuntz, koji je dodao kako će Balakov vjerojatno ostati trener i ako klub ispadne u Drugu ligu.

Kaiserslautern kao posljednji ima pet bodova manje od Freibruga, s kojim igra u subotu, te šest od Augsburga. Dosadašnji trener Marco Kurz dobio je otkaz nakon 16 utakmica u nizu bez pobjede.