BEZ CENZURE

Vlatko Marković napokon otvorio dušu

21.03.2012 u 13:51

Bionic
Reading

Vlatko Marković broji posljednje dane na čelnom mjestu Hrvatskog nogometnog saveza. Iako je do prije nekoliko tjedana tvrdio da neće otići još barem neko vrijeme, nakon posljednje skupštine HNS-a Marković je najavio svoj odlazak

Vezane vijestiVlatko Marković preuzeo je predsjedničku funkciju u Hrvatskom nogometnom savezu još 1998. godine te sada odrađuje treći predsjednički mandat. Iako je do prije nekoliko dana tvrdio da nema namjeru tako brzo otići iz Rusanove, nakon posljednje sjednice HNS-ove skupštine Marković je ipak odlučio povući se.

'Definitivno, odluka jest takva, a njoj su se posebno razveselile moja supruga i kći. No i prije sam govorio da ću otići kada ja to budem želio, što sam sada i potvrdio', rekao je u ekskluzivnom razgovoru za tportal.hr Vlatko Marković te prvi put u javnosti iznio detalje sa sastanka s ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Željkom Jovanovićem

'To što sam tamo doživio vrlo je neprimjereno. Primio nas je ministar na pet minuta, nas petoricu, i svatko je imao minutu za izlaganje, a on je prelistao neke papire i gotovo nas - isprašio van. Da njegov šef to zna, sigurno ne bi dobro prošao', rekao je Marković, potom dodavši nekoliko riječi o financijskoj situaciji u prvoligašima.

'Mi smo sve obveze predali Udruzi prvoligaša. A imamo i dokaze iz drugih liga, Belgije, Francuske, da se o klubovima brinu posebna udruženja. Dakle, Savez nema nikakvih obveza prema klubovima', pojasnio je Marković, ali i dao još puno zanimljivih odgovora koje možete pogledati u videoprilogu.

Stoga Vas pitamo da se na stranici tribina.hr uključite u raspravu te odgovorite na pitanja: kako ocjenjujete rad Vlatka Markovića? Koliko su značajni uspjesi reprezentacije te mogu li oni prikriti tužno stanje lige? Tko bi trebao biti budući predsjednik Saveza, te koji bi mu trebali biti prvi koraci?