PREVENTIVA U TOTTENHAMU

Nakon Muambinog kolapsa Luka i Niko idu na srčane preglede

19.03.2012 u 11:25

Bionic
Reading

Dr. Sharma otkrio je kako bi 'jedan ili dva igrača' trebali obaviti srčana testiranja tijekom dana, ali da se i ostatak momčadi Spursa, čije boje brane hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Niko Kranjčar, želi podvrgnuti istima

Nakon kolapsa Boltonovog nogometaša Fabricea Muambe na travnjaku White Hart Lanea u subotnjem četvrtfinalnom dvoboju FA Cupa protiv Tottenhama, iz redova Spursa zatražili su srčana testiranja...

'Ovi srčani zastoji kod mladih ljudi vrlo su rijetki, dogode se otprilike jednom od 50.000 ljudi. Takva su stanja vrlo rijetka', rekao je sportski kardiolog dr. Sanjay Sharma za Sky News.

Nakon kolapsa na travnjaku Muambi je brza liječnička intervencija na travnjaku spasila život, a trenutno se nalazi u kritičnom stanju na odjelu intenzivne njege u jednoj londonskoj bolnici.

'Važno je istražiti povijest vezanu uz srčane simptome, što uključuje bol u prsima za vrijeme izdisaja koja je neproporcionalna izvedenim vježbama, kao i crne rupe u sjećanju, a važno je pitati obitelj o povijesti budući su mnoga stanja koja mogu uvjetovati srčani zastoj nasljedna'.

Dr. Sharma otkrio je kako bi 'jedan ili dva igrača' trebali obaviti srčana testiranja tijekom dana, ali da se i ostatak momčadi Spursa, čije boje brane hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Niko Kranjčar, želi podvrgnuti istima.