TRENUTAK LUDILA

Pepeu zbog 'cipelarke' prijeti visoka kazna

22.04.2009 u 12:06

Bionic
Reading

Real je u dramatičnoj završnici svladao Getafe, a svjetski mediji se više bave trenutkom ludila domaćeg braniča Pepea koji je cipelario i šamarao suparničkog igrača Francisca Casquera

Ludilo braniča Pepea

Stoperu Pepeu prijeti duža suspenzija nakon što je divljački napao Getafeovog nogometaša Francisca Casquera koji izborio jedanaesterac. Dok je gostujući veznjak ležao na zemlji, igrač domaće momčadi ga je udarao nogom po leđima, ali ni to mu nije bilo dovoljno, pa je još sjeo na njega i šamarao ga. U neredu koji je uslijedio udario je drugog Getafeovog igrača Juana Albina u lice.

Nakon što je isključen, Pepe je, izlazeći s terena, uvrijedio četvrtog suca. Osim toga, prekršio je pravila igre kada se priključio ostalim igračima na terenu slaveći Higuainov pobjednički gol za 3:2.

Ružne scene podivljalog Pepea zabilježile su i televizijske kamere, a vidjeli su ih i gotovo svi akteri dvoboja te mu slijedi velika kazna iako se ispričao zbog svog bjesnila.

Španjolski mediji smatraju da bi dovoljna kazna za ovakvo ponašanje bila zabrana igranja šest utakmica, dok predsjednik Getafea Angel Torres od disciplinske komisije španjolskog nogometnog saveza traži deset utakmica.

'Možete pobijediti ili izgubiti, ali igrač se ne smije tako ponašati, posebno kad igrate u tako velikom klubu', rekao je Torres, dok je trener Reala Juande Ramos stao u obranu Pepea izjavivši da on nije imao namjeru udariti igrača, nego je želio samo zamahnuti pored njega.

Vratar Reala Iker Casillas je isto ostao šokiran ponašanjem suigrača te poručio:
'Pepe se ne smije tako ponašati dok nosi dres Reala.'