2. BUNDESLIGA

Šifo i Banović se upisali u strijelce

11.03.2012 u 16:50

Bionic
Reading

Dvojica su hrvatskih nogometaša bili među strijelcima u tri nedjeljne utakmice 25. kola druge Bundeslige. Ivica Banović je donio bod Cottbusu protiv Braunschweiga (1-1), dok je Gordon Schildenfeld zabio u golijadi Eintracht Frankfurta protiv Hanse (5-1)

Nakon što ga u prošlom kolu nije bilo u kadru Eintrachta u pobjedi protiv Cottbusa, Schildenfeld je u nedjelju u Rostocku zaigrao od prve minute, a u 42. je zabio za vodstvo svoje momčadi 2-0. Benjamin Köhler je nabacio iz kornera, a hrvatski reprezentativni branič glavom smjestio loptu u mrežu.

U nastavku je Eintracht pobjedu protiv zadnjeplasirane momčadi lige učinio još uvjerljivijom, vrativši se na drugo mjesto, a Schildenfeld je odradio svih 90 minuta u obrani frankfurtske momčadi.

Energie Cottbus je odigrao 1-1 kod kuće protiv Braunschweiga koji je poveo pogotkom bosansko-hercegovačkog braniča Ermina Bičakčića u 40. minuti. Bod je na koncu domaćima u 69. minuti donio 31-godišnji hrvatski veznjak Ivica Banović nakon što mu je loptu, poslije ubacivanja iz kornera, proslijedio Uwe Hünemeier. Banoviću je to drugi pogodak ove sezone u drugoligaškom natjecanju.