NASTAVAK ZABRANE

BiH: I dalje bez gostujućih navijača

07.03.2012 u 14:47

Bionic
Reading

Nogometni savez Bosne i Hercegovine (NS BiH) produljio je zabranu dolaska gostujućih navijača na nogometne utakmice u proljetnom nastavku sezone nakon što je niz incidenata produbio međunacionalne sukobe u ovoj zemlji

Odbor za normalizaciju NS BiH, kojega je imenovala Svjetska nogometna federacija (FIFA) kako bi pomogla nadilaženje problema u nogometu u BiH, priopćio je nakon sastanka u Sarajevu da se 'još nisu stvorili optimalni uvjeti koji bi omogućili navijačima organizirani odlazak na gostujuće stadione'.

Odluka o zabrani dolaska gostujućih navijača donesena je protekle jeseni nakon izgreda u Banjoj Luci, Mostaru i Sarajevu.

U Sarajevu je došlo do uličnih sukoba uoči prijateljske utakmice Željezničara i Hajduka, dok su u Banjoj Luci i Mostaru prekinute utakmice radi ulaska huligana i pokušaja obračuna s gostujućim igračima i navijačima.

Istodobno ministarstvo sigurnosti BiH, Nogometni savez BiH i Društvo psihologa Federacije BiH organizirali su Drugu konferenciju o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima u BiH. Ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović najavio je da će se ova zemlja zajedno s vlastima Srbije i Hrvatske snažnije suprotstaviti huliganima.

BiH ima velikih problema s huliganima