KAO 1+1

Kupio kuću, danas opet u Londonu - Jose u Chelseaju?

05.03.2012 u 08:31

Bionic
Reading

Već puno puta Jose Mourinho je naglasio kako će se jednog dana sigurno vratiti u Englesku i voditi nekog od premierligaša. Također, zna se da mu je Chelsea 'u krvi', i da je na Stamford Bridgeu doživio mnoge lijepe trenutke. Prošlog je tjedna u Londonu kupio kuću, već danas opet ide u London, a jučer je Villas-Boas potjeran s klupe Chelseaja. Izgleda vrlo jednostavno...

Prema napisima engleskog dnevnika Guardiana kontroverzni portugalski trener madridskog Reala Jose Mourinho favorit je za preuzimanje upražnjene klupe nogometaša Chelseaja na ljeto.

Samo 24 sata nakon poraza protiv West Bromwich Albiona (1:0) Andre Villas-Boas smijenjen je s Chelseajeve klupe nakon što je za kormilom proveo točno 256 dana, odnosno 40 utakmica.

Portugalski 34-godišnji stručnjak pozvan je na sastanak na klupsko trening-igralište na kojem su nazočili vlasnik Roman Abramovič, direktor Eugene Tenenbaum i izvrši direktor Ron Gourlay

Napustio je Villas-Boas Stamford Bridge s gorkim okusom u ustima, vjerujući da će mu vrhuška kluba dozvoliti da odradi trogodišnji ugovor. No, to se nije dogodilo i 'mali Mourinho' ostao je bez posla. Doduše, vjeruje se da bez njega neće dugo biti budući se spominje u kontekstu preuzimanja milanskog Intera koji je bez pobjeda u svim natjecanjima devet uzastopnih utakmica i njihov trener Claudio Ranieri na korak je od otkaza.

A Chelsea? Do kraja sezone vodit će ga Villas-Boasov pomoćnik Roberto Di Matteo, a premijerni susret na klupi imat će u utorak u ponovljenoj utakmici 5. kola FA Cupa protiv Birminghama.

Di Matteo će biti privremeno rješenje do kraja sezone, navodi The Guardian, a onda će Chelseajeva vrhuška izabrati šestog trajnog menadžera u posljednjih pet godina, što je proces u kojem će biti razmatrana i imena Barceloninog, odnosno Realovog trenera Pepa Guardiole i Josea Mourinha.

Guardiola je Abramovičeva prva želja, a aktualni ugovor s Barcelonom istječe mu na kraju sezone, dok je Mourinho posljednjih godina popravio odnose s bogatim ruskim tajkunom koji ga je 'potjerao' 2007. godine iako mu je donio dva premierligaška naslova, dva Carling Cupa i FA Cup tijekom trogodišnjeg mandata, ali je propustio 'isporučiti' u Ligi prvaka.

Navodi se da bi u eventualnom slučaju Mourinhovog povratka Portugalac tražio kompletnu kontrolu u svim nogometnim pitanjima vezanim uz klub, uključujući i transfere.