TRENER GA SMIRUJE

Od Jelavića se u Evertonu ne očekuju čuda

03.03.2012 u 11:06

Bionic
Reading

Hrvatski nogometaš Nikica Jelavić, kao i navijači Evertona, još čeka pravu promociju u dresu svog novog kluba. Podsjetimo, tijekom siječnja je Jelavić zamijenio škotski Rangers ovom momčadi iz Liverpoola

Zasad je hrvatski centarfor odigrao samo pola sata protiv Wigana (1:1), ali mu se tada dogodila ozljeda trbušnog zida. U međuvremenu je oporavak uspješno obavljen, pa je Jelavić prvo trenirao lagano izvan kruga momčadi, potom se priključio i ostalim suigračima Evertona, a tijekom tjedna je odigrao i dio prijateljske utakmice Hrvatske i Švedske.

U 27. kolu Premiershipa za Everton slijedi gostovanje kod Queens Park Rangersa, a još je tijekom tjedna trener David Moyes najavio da bi mogao gurnuti Jelavića u igru u nekoj fazi utakmice.

'Znam da su očekivanja od njega velika, posebno od strane navijača. Logično, klub ga je platio i doveo kao određenu zvijezdu. No, želim biti pametan s njim. Neću paničariti ako od njega ne dobijem odmah ono zbog čega je došao kod nas, a to su pogoci. Bit ću strpljiv s Jelavićem i sigurno da od njega ne tražim odmah čuda', rekao je trener Moyes i nastavio:

'Trebamo pametno i polako s njim kombinirati. Iskreno, još uvijek ne znamo što od njega možemo očekivati i zato moramo biti pažljivi. Drago mi je da je preko tjedna otišao u svoju reprezentaciju i da je odigrao dio utakmice. To je znak da je spreman, makar sam i prije znao, dok sam ga gledao na treninzima, da je spreman. Da je ozljeda stvar prošlosti'.

Za kraj je Moyes rekao:

'Uh, slijedi nam gadan raspored. Nakon QPR-a imamo utakmice protiv Tottenhama, Liverpoola, Sunderlanda i Arsenala'.