ZAŠTO IBRO NE IGRA ZA HRVATSKU

HNS: Nismo znali da je Zlatanova majka Hrvatica

01.03.2012 u 13:31

Bionic
Reading

Od dolaska švedske nogometne reprezentacije u Zagreb, jedna od glavnih tema je i izbor Zlatana Ibrahimovića, čija je majka Hrvatica, za koju će reprezentaciju igrati. U srijedu je potvrdio (još jednom) da su u HNS-u napravili velik propust

Zlatan Ibrahimović, koji je rođen 1981. godine, a koji od 2001. nastupa za Švedsku, prvo za U-21, a potom i A selekciju, u srijedu se poigravao s hrvatskim obrambenim redom. Vjerojatno se tada predsjedniku HNS-a Vlatku Markoviću opet vratilo pitanje - gdje smo pogriješili i zašto Ibro nije kod nas?

A taj je odgovor u četvrtak dao glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić

'Moram potvrditi da veći dio svih konstatacija koje smo čitali po novinama uopće nema uporišta. Važno je istaknuti da smo se bavili različitim našim igračima, našeg porijekla. U slučaju Zlatana Ibrahimovića nismo znali da mu je jedan od roditelja (op.a. majka) hrvatskog porijekla i da bi uopće razmišljao igrati za nas. Budite uvjereni, da smo to znali, sa sigurnošću od 50 posto, Zlatan Ibrahimović bi igrao za Hrvatsku. U to je vrijeme vrijedio Uefin propis da igrač, ako je već nastupao za U-21 selekciju, nema pravo izabrati drugu reprezentaciju. Danas je situacija drugačija...', završio je Srebrić.