NAMJEŠTALJKA ZA SP?

Bahrein dobio 10:0, ali ipak nije prošao dalje

01.03.2012 u 09:24

Bionic
Reading

Evo malo posla za FIFA-u. U azijskim kvalifikacijama za nogometno SP u Brazilu (2014) Bahrein je pobijedio Indoneziju 10:0, a tako visok trijumf trebao mu je da bi zadržao nadu za odlazak u sljedeću rundu natjecanja

U skupini E Bahrein je imao svoju računicu kako da se dokopa drugog mjesta koje je vodilo u nastavak kvalifikacija. Ta mala zemlja morala je svladati Indoneziju s najmanje devet pogodaka da bi po gol razlici nadmašila drugoplasirani Katar koji je uz to morao izgubiti od prve momčadi skupine, Irana.

I Bahrein je svoj posao obavio za čistu desetku, svladao je goste 10:0, a pomoglo mu je i to što je već u drugoj minuti isključen vratar Indonezije Samisidar. Zatim je uslijedila golijada - zabijali su Abdullatif (5-11m, 71), Tayeb (15, 60, 65), Abdulrahman (34-11m, 41) i Dhiya (62, 82, 90+4).

U smiješnoj i sumnjivoj utakmici Bahrein si je mogao priuštiti da promaši još dva udarca s bijele točke, a visokoj pobjedi pridonijelo je i to što je Indonezija istrčala na travnjak s mladim igračima, a ne s najjačih 11.

Indonezija je inače u prvih pet utakmica skupine primila 16 golova, a sada samo u jednoj deset, pa neće biti ništa čudno kada FIFA pokrene istragu.

No veselje Bahreinaca trajalo je kratko vrijeme - Katar je u Teheranu u 86. minuti izjednačio na 2:2 (Mohammed) te ih je tako nadmašio za jedan bod na ljestvici i prošao dalje. Pravda je zadovoljena.

Deset golova u mreži Indonezije