PROTIV ŠVEDSKE BILO LOŠE

Biliću, ovako igrajte samo svake prestupne

01.03.2012 u 08:33

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je u srijedu protiv Švedske 'blijedo i skromno', kako je rekao i Davor Šuker, u 'brzini niže'. A tko je za to kriv, izbornik Bilić rekao je da će proanalizirati sa suradnicima

Hrvatska je doživjela debakl u Maksimiru, Šveđani su zabili četiri gola, od toga jedan u svoju mrežu, pa konačni rezultat izgleda tek za promil manje ružno. Vjerojatno će se i igrači i izbornik Bilić osjećati pogođeni zvižducima malobrojnih hrvatskih navijača, međutim sinoćnjom predstavom su jedino to i zaslužili.

Jer publika, koliko god bila 'zaje....', problematičnog Zlatana Ibrahimovića ispratila je pljeskom, a mogla se ljutiti na njega jer nije izabrao Hrvatsku za svoju reprezentaciju, jer nam je zabijao golove, smiješnima radio naše 'stupove' u obrani, jer je odglumio prekršaj u duelu s Vidom. A to znači da nogomet pozna jako dobro.

Shvatio je to i sâm Ibrahimović, koji se nakon utakmice prošetao do ograde te se slikao s jednim od hrvatskih navijača, invalidom u kolicima, a rekao je koju i o svojim protivnicima.

'Hrvatska ima odličnu momčad, a iako su danas izgubili, to ne mijenja moje mišljenje. Jako mi je drago što mi je publika skandirala kad sam izlazio. Hvala im', poručio je Ibrahimović, inače idol našem Mandžukiću, koji je svoj zvjezdani status potvrdio i elegantnim hodom kroz miks-zonu te odlaskom u privatnom aranžmanu sa stadiona i iz Zagreba.


Tješili su se i izbornik Bilić i Luka Modrić kako su i na otvaranju 2008. godine, protiv Nizozemske u Splitu, odigrali traljavo i nemoćno, ali su na završnici Eura bljesnuli i stigli do četvrtfinala.

'Nismo bili dobri, želja je postojala, ali nije išlo. Bit će bolje u lipnju, na Euru', hrabro je najavio Ivan Rakitić, veznjak Seville, koji je bio najbolji hrvatski igrač u srijedu navečer.

Naravno, nije vrijeme za 'pokapanje' Bilića i igrača, jer isto im se dogodilo i nakon atenskog poraza, pa su u Istanbulu 'eksplodirali' i svi su ih već vidjeli barem u polufinalu. Nadamo se samo da ćemo ovakve predstave, pred ovako malim auditorijem, gledati svake prestupne, kada se i igraju završnice Eura. Ali i da će se do sljedeće takve raščistiti mulj oko hrvatskog nogometa i da više nećemo slušati o 'pede...' i onima koji su 'nogomet sje....'.