PRIJATELJSKE UTAKMICE

Italija izgubila od SAD-a, Irska remizirala s Češkom

29.02.2012 u 23:29

Bionic
Reading

Baš kao niti Hrvatska, niti njezina prva dva suparnika u skupini na Europskom prvenstvu, Irska i Italija, nisu bili uspješni u srijedu u prijateljskim utakmicama

Poglavito se to odnosi na reprezentaciju Italije, koja je u Genovi izgubila od Sjedinjenih Američkih Država s 1:0. Selekcija koju vodi njemački stručnjak Jürgen Klinsmann pobjedu je osigurala zahvaljujući pogotku u 55. minuti. Nakon ubačaja s lijeve strane, Altidore je, leđima okrenut golu, vrlo lijepo primirio loptu i kratkim pasom uposlio Clinta Dempseyja, koji je prizemnim udarcem desnom nogom matirao Buffona.

Iako se mora reći da je Klinsmann izveo postavu s dosta ofenzivnim pristupom, pogotovo u prvom poluvremenu, Italija ipak prema prikazanoj igri nije zaslužila poraz. Imali su 'azzurri' dosta prilika, pogotovo u drugom poluvremnu, imali su i 19 udaraca, sedam u okvir (Amerikanci četiri, a dva u okvir), ali nikako nisu mogli zabiti gol u ovoj utakmici.

Izbornik Italije Cesare Prandelli izostavio je Marija Balotellija iz kadra za ovu utakmicu zbog kontinuiranih disciplinskih prijestupa, a Alessandro Matri i Sebastian Giovinco vjerojatno se nisu uspjeli nametnuti izborniku napadačkim učinkom u ovoj utakmici.

Irska i Češka odigrale su u Dublinu 1:1. Česi su poveli u 50. minuti. Jan Retek je sjajno proigrao Milana Baroša, koji je ostao sam malo iskosa s lijeve strane ispred Givena, te ga je matirao prizemnim udarcem s desetak metara. Bio je to Barošev 40. gol u dresu Češke.

U 86. minuti, Irska je stigla do zasluženog izjednačenja. Keith Andrews oduzeo je loptu Kolaru, te poslužio Simona Coxa koji se probio po lijevoj strani, a onda je, sasvim iskosa, niskim udarcem svladao Petra Čecha. Irska je tako i 12. utakmicu zaredom ostala neporažena.

Iako je Češka imala više loptu u nogama i više udaraca na gol (20:13), Irci su imali više pokušaja u okvir (6:5). Može se reći da je rezultat na kraju realan.

Konstatirao je to na kraju i talijanski stručnjak na klupi irske nogometne reprezentacije Giovanni Trapattoni.

'U drugom poluvremenu odigrali smo dobru utakmicu, bili smo bolji i agresivniji. Svakako smo zaslužili remi', rekao je Trapattoni odmah nakon utakmice.