PRIJATELJSKE UTAKMICE

Francuzi dobili Njemačku, Messi s tri gola razbio Švicarsku

29.02.2012 u 23:21

Bionic
Reading

Diljem Europe u srijedu su se igrale prijateljske nogometne utakmice. Od interesantnijih valja spomenuti poraz Njemačke od Francuske u Bremnu, Rumunjska i Urugvaj su remizirali u Bukureštu dok je briljantni Messi s tri pogotka uništio Švicarsku

U najzanimljivijim prijateljskim utakmicama u srijedu navečer Francuska je u Bremenu svladala Njemačku s 2:1, dok je Argentina slavila kod Švicarske s 3:1.

Nijemci su u Bremenu doživjeli neugodan poraz od pomlađenih Francuza, a strijelci su bili Giroud (21) i Maloude (69). Nijemci su promašili ogroman broj šansi, a pogodio je tek Cacau u sudačkoj nadoknadi.

Argentina je u sjajnoj utakmici u Bernu pobijedila Švicarsku s 3:1, a sva tri zgoditka za 'gaučose' zabio je Leo Messi. Messi je odigrao najbolju utakmicu zadnjih godina za Argentinu, a pogađao je u 20., 88. i 90. minuti, dok je strijelac za Švicarce bio Shaqiri (50).

Rumunjska i Urugvaj su u Bukureštu odigrali 1:1, Edison Cavani je zabio već u 2. minuti za Urugvaj, a izjednačio je Stancu (65). U Klagenfurtu je Austrija pogocima Janka (24), Harnika (54) i Ivanschitza (63-pen) s 3:1 pobijedila Finsku (Furuholm 89), dok je Slovačka pogocima Weisa (24) i Stocha (38) u gostima s 2:1 bila bolja od Turske (Toprak 85). Grčka i Belgija su remizirali 1:1 u Ateni, a malo iznenađenje je poraz Makedonaca u gostima kod Luksemburga (1:2), kao i uspjeh Rusa kod Danaca (2:0) pogocima Širokova (4) i Aršavina (44). Domaćin EURA Poljska i Portugal nisu blistali u Poznanu - igrali su 0:0.

Njemačka - Francuska

Nogometaši Crne Gore svladali su u Podgorici Island s 2:1, dok je domaćin Eura Ukrajina u gostima pobijedila Izrael s 3:2. Crnogorci su teže od očekivanoga svladali Island, a strijelac oba zgoditka za domaćine bio je Stevan Jovetić (56, 88), dok je strijelac za Island bio Alfred Finnbogason (79).

Ukrajinci su u efikasnoj utakmici nadigrali Izrael s 3:2, strijelci su za Ukrajince bili Gusev (18-pen), Konopljanka (45) i Jarmolenko (61), a za Izrael Hemad (55-pen) i Sahar (63). Mađarska i Bugarska su odigrali 1:1, poveli su domaćini preko Szalaia (42), a Bugare je poraza spasio Božinov (87). U turskoj Antaliji Kazahstan i Latvija su igrali 0:0, a nakon njih isti rezultat je bio i u utakmici Moldavije i Bjelorusije, dok je Armenija na Cipru dobila Kanadu s 3:1.