3:2 ZA NIZOZEMSKU

Wembley ponovno gledao poraz Engleza

29.02.2012 u 23:10

Bionic
Reading

Engleska od 0:2 stigla do 2:2, ali je Arjen Robben sjajnim udarcem u 2. minuti sudačke nadoknade donio slavlje Nizozemskoj na Wembleyju

Sjajna utakmica odigrana je na Wembleyju na kojem je Nizozemska pogotkom Arjena Robbena u drugoj minuti sudačke nadoknade slavila protiv Engleske s 3:2. Nakon prvih 45 minuta za zaborav, gledatelji u Londonu mogli su vidjeti pravu rapsodiju nogometa u nastavku. Da nismo znali da je riječ o prijateljskoj utakmici ne bi to nikada ni pomislili. Naime, bilo je svega, oštrih startova, nervoze, krvi.

Nakon 15 minuta igre u nastavku 'tulipani' su imali 2:0. Najprije je spomenuti Robben zabio za minimalno vodstvo, a samo dvije minute kasnije Klaas-Jan Huntelaar 850. nastup za Nizozemsku) je isto poduplao, ali se pritom i ozlijedio. Dirk Kuyt je nabacio loptu s desne strane nizozemskog napada, a pri udarcu glavom o glavu (Chris Smalling) i postizanju pogotka, ozlijedio se napadač njemačkog Schalkea. Nakon pružene pomoći Huntelaar je bio zamjenjen Luukom de Jongom.

Činilo se da će utakmica završiti rezultatom 2-0, a onda su gledatelji Wembelyja mogli u svega sedam minuta vidjeti tri pogotka. Najprije je Engleska pogocima Garyja Cahilla i Ashleyja Younga došla do izjednačenja, da bi erupciju oduševljenja domaćih navijača pokvario majstorskim udarcem ponovno Robben. Mark van Bommel slalno je spustio loptu u šesnaestercu za Robbena koji ljevicom pogađa desni gornji kut Hartova gola.

Startao je Stuart Pearce tako s porazom na klupi 'tri lava', a da se nisu dogodili pogoci na samom kraju utakmice i da je Engleska pala 'bez ispaljenog metka' zasigurno ne bi vodio reprezentaciju 'Gordog Albiona' u Ukrajini i Poljskoj. Ovako su mu još uvijek šanse za to vrlo solidne.


Engleska 2 3 Nizozemska
Strijelci
0:1 A. Robben (57') 0:2 K. Huntelaar (59')
1:2 G. Cahill (85') 2:2 A. Young (90')
2:3 A. Robben (90')
Sastavi
J. Hart
C. Smalling (64' P. Jones)
G. Cahill
L. Baines
M. Richards
G. Barry (45' J. Milner)
S. Parker
A. Johnson (64' S. Downing)
A. Young
D. Welbeck (80' F. Campbell)
S. Gerrard (33' D. Sturridge(88' Theo Walcott))
M. Stekelenburg
J. Mathijsen
K. Boulahrouz (82' R. Vlaar)
M. Van Bommel
N. De Jong
A. Robben
D. Kuyt
R. Van Persie (45' K. Huntelaar)
W. Sneijder (76' U. Emanuelson)
J. Heitinga
E. Pieters (45' S. Schaars)
Žuti kartoni
M. Richards 47'
J. Mathijsen 74'