IZDRŽALI DO 91.

Brazil tek autogolom Papca slomio BiH

28.02.2012 u 22:39

Bionic
Reading

Nogometaši Brazila pobijedili su Bosnu i Hercegovinu 2-1 u prijateljskoj utakmici odigranoj na AFG Areni u švicarskom St. Gallenu pred 17.500 gledatelja

U prvoj utakmici u 2012. za oba sastava Brazil je do minimalne pobjede došao zahvaljujući smušenoj reakciji lijevog beka u sastavu Safeta Sušića, Saše Papca, koji je u prvoj minuti sudačke nadoknade u vlastitu mrežu pospremio ubacivanje Eliasa s lijeve strane. Da se to nije dogodilo, Bosna i Hercegovina došla bi do remija u drugom sudaru protiv najveće nogometne reprezentacije na svijetu, vlasnika pet naslova svjetskog prvaka.

U vodstvo je Brazilce doveo lijevi bek Real Madrida Marcelo preciznim udarcem u četvrtoj minuti. Na lijevoj ga je strani 16-erca lijepo proigrao Lazijev veznjak Hernanes.

Samo devet minuta kasnije na 1-1 izjednačio je Vedad Ibišević na proigravanje Edina Džeke. Pucao je napadač Stuttgarta zapravo prilično traljavo, ali je Interov golman Julio Cesar pacerski reagirao propustivši loptu u mrežu.

Brazilcima je to bila šesta pobjeda zaredom, a posljednjih pet minuta na terenu je proveo bivši veznjak Zagreba i Hajduka Senijad Ibričić.

Prijateljske reprezentacije
Bosna i Hercegovina 1 2 Brazil
Strijelci
0:1 Marcelo (4') 1:1 V. Ibišević (13')
1:2 S. Papac (ag, 90')
Sastavi
A. Begovic
S. Papac
E. Spahić
B. Pandza
S. Jahic
Z. Misimović (89' S. Ibričić)
E. Rahimić
H. Medunjanin (78' A. Zahirovic)
M. Pjanić (81' D. Maletic)
E. Džeko
V. Ibišević (78' S. Salihović)
J. César
D. Alves
Marcelo
D. Luiz
E. Thiago Silva
Ronaldinho (63' G. Paulo Henrique)
L. Fernandinho
Sandro (57' Elias)
Hernanes (67' Hulk)
Neymar (90' Jonas)
D. Silva Leandro Damiao (67' Hulk)



Brazil – BiH 2-1
(Marcelo 4, Papac 90+1-ag / Ibišević 13)

Snimka dvoboja u Lausannei