PROPUSTIT ĆE I EURO

Teška ozljeda Šveđanina na maksimirskom travnjaku

28.02.2012 u 19:06

Bionic
Reading

Branič švedske nogometne reprezentacije Daniel Majstorović (34) po svemu sudeći propustit će Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini nakon što je na treningu u Zagrebu teško ozlijedio koljeno

Majstoroviću su stradali ligamenti koljena nakon što je Anders Svensson pao na njegovu nogu. Igrača škotskog velikana Celtica očekuje operacija u Švedskoj, a potom više mjeseci oporavka.

'Bojim se kako Danielu slijedi dugotrajan oporavak. Radi se o teškoj ozlijedi zbog koje odmah mora na operaciju', kazao je švedski izbornik Erik Hamren. Majstorović je za švedsku reprezentaciju odigrao 48 utakmica i zabio dva gola.

Šveđani će u sutrašnjoj utakmici protiv Hrvatske igrati i bez napadača Feyenoorda Johna Guidettija, te braniča Borussije Mönchengladbach Oscara Wenda koji su također stradali na treningu. Nova nada švedskog nogometa ozlijedila je bok, dok je Wendtu stradalo koljeno.

'Ne vjerujem da se radi o težoj povredi, no moramo biti oprezni i sumnjam da će John biti spreman za sutrašnji susret', dodao je švedski izbornik.