OKUPLJANJE REPREZENTACIJE

Bilić uoči Švedske: Već smo koncentrirani na Irsku

26.02.2012 u 20:06

Bionic
Reading

Po prvi put u 2012. godina hrvatska nogometna reprezentacija opet je na okupu. Naime, kreću pripreme za prijateljsku utakmicu koja će se u Zagrebu igrati protiv Švedske

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju je u Zagrebu započela okupljanje za prijateljski ogled sa Švedskom koji će se igrati u srijedu. Nasuprot 'kockastih' stajat će ponajbolji napadač svijeta Zlatan Ibrahimović. Izbornik hrvatske nogometne vrste Slaven Bilić ogled protiv Švedske očekuje u pozitivnom raspoloženju.

'Znamo svi koliko je ova utakmica važna za nas, jedina je provjera prije Estonije i Norveške i samog Eura. Prvi puta se okupljamo nakon Istanbula. Šveđani su se plasirali na Euro kao najbolji drugi, to potencira važnost ove utakmice od koje puno očekujemo. Očekujemo da nastavimo gdje smo stali i budemo još bolji', istaknuo je izbornik Bilić.

Nane se osvrnuo na predstojeće protivnike Švedsku, Estoniju i Norvešku.

'Mogli smo to drugačije, možda i bolje iskombinirati, imali smo izbor između Švedske i Danske koji su protivnici po mjeri, a u petom mjesecu smo već odabrali suparnike. No koncentrirani smo na Irsku.'

Kako gledate na atmosferu koja trenutno vlada u domaćem nogometu, neovisno o reprezentaciji?

'Brinem se, isto kao i vi. I to za nogomet u cjelini. U problemima je iz dva razloga, prvi je opća recesija i financije, što nije slučaj samo kod nas, pogledajte Glasgow Rangers ili Portsmouth. Drugi razlog je nepovjerenje struci...', kazao je Bilić.

Uz treninge, naše očekuju i glumačke uloge, jer treba za Euro snimiti reklame, fotografirati se sa sponzorima.