DUDU PODRŽAVA WENGERA

Eduardo: Hrvatska može ući u polufinale Eura

26.02.2012 u 11:13

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Eduardo da Silva, danas član Šahtara, dao je intervju za The Independent u kojem se osvrnuo na situaciju u svom bivšem klubu Arsenalu, ali je govorio i o očekivanjima 'kockastih' na predstojećem Euru

U posljednje vrijeme sve je više kritika na račun trenera Arsenala Arsenea Wengera, no bivši član 'topnika' Eduardo da Silva smatra kako su kritike na račun francuskog stručnjaka neutemeljene.

'Ponekad ljudi nemaju strpljenja i misle kako se mora pobijediti u svakoj utakmici. Pa ne možeš biti uvijek prvi ili drugi. Zato ne mislim da je tolika tragedija što je Arsenal peti na tablici. Arsene Wenger je stvorio Arsenal i Arsenal je stvorio Wengera. Ukoliko bi on otišao, sumnjam da bi bilo koji drugi trener uspio zadržati da Arsenal igra na ovom nivou', kazao je Eduardo u intervjuu za The Independent.

'Puno sam naučio od Wengera, i to ne samo vezano za nogomet, već i o životu. Kako biti profesionalan, kako se nositi s pritiskom te kako da se priviknem na život u Engleskoj. Došao sam u Arsenal iz Dinama gdje je sve bilo tiho i onda odjednom oko mene svuda fotografi, svuda moja slika, čak i kad odlazim na običan trening', kazao je napadač hrvatske reprezentacije.

Prisjetio se Eduardo i strašne ozljede, od koje se nikad u potpunosti nije oporavio.

'Trebalo mi je deset mjeseci da se vratim na teren te još dodatna godina da se vratim u normalnu jer sam svaka dva do tri mjeseca imao problema s mišićima. No otada nisam imao ozljede.'

Eduardo je kazao kako se još čuje s velikom većinom bivših suigrača, a posebno mu je u sjećanju pogodak koji je postigao u dresu Šahtara kada se prvi put od odlaska vratio na stadion Emirates.

'Kada sam postigao gol emocije su mi poludjele. K tome, Arsenalovi navijači su me tako krasno dočekali. To mi se urezalo u pamćenje i to je nešto o čemu ću pričati svojoj djeci.'

Eduardo će u Poljskoj i Ukrajini igrati svoje prvo veliko prvenstvo.

'Naravno da su favoriti Španjolska i Nizozemska, no mislim da svaka reprezentacija ima šansu. Najvažnije je proći skupinu, a nakon toga je sve lutrija. Mi ćemo se boriti za drugo mjesto u skupini, a i raspored nam ide na ruku. Prvo igramo s Irskom, pa s Italijom i na kraju sa Španjolskom. Zato ćemo probati pobijediti u prve dvije utakmice i tako riješiti pitanje prolaska skupine. Nakon toga je sve moguće i ne bi me iznenadilo da uđemo u polufinale', završio je Eduardo.