3:1 POD VEZUVOM

Izvrsni Napoli posve nadigrao blijedi Chelsea

21.02.2012 u 22:59

Bionic
Reading

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Napoli je na stadionu San Paolo pobijedio Chelsea 3:1 (2:1)

Napoli - Chelsea 3:1 (2:1)

NAPULJ. Stadion San Paolo - 58.000 gledatelja; Sudac: Carlos Velasco Carballo (Španjolska)

Strijelci: 0:1 Juan Mata (27), 1:1 Lavezzi (38), 2:1 Cavani (45+1), 3:1 Lavezzi (65)

Napoli: De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Aronica - Maggio, Gargano, Inler, Zuniga - Hamšik (od 82. Pandev), Cavani, Lavezzi (od 76. Dzemaili)

Chelsea: Čech - Ivanović, Cahill, Luiz, Bosingwa (od 12. A.Cole) - Meireles (od 70. Essien), Ramires - Sturridge, Mata, Malouda (od 70. Lampard) - Drogba

Nogometaši Napolija pobijedili su u odličnoj utakmici na svom San Paolu sastav Chelseaja s 3:1 u prvom ogledu osmine finala Lige prvaka.

Napoli je bolje otvorio utakmicu, u šansama su se našli Cavani i Maggio, ali je Petr Čech odličnim obranama spašavao Chelsea. I onda, u jeku napada domaćina, u 27. minuti, do vodstva je stigla londonska momčad. Pogriješio je kapetan domaćih Paolo Cannavaro. Loše je zahvatio loptu, koja je pala točno pred Juana Matu, koji je udarcem iz blizine lijevom nogom u kut bez problema svladao Morgana De Sanctisa.

Ipak, već do kraja prvog poluvremena, Napoli je napravio preokret. Argentinac Ezequiel Lavezzi odličnim je i vrlo preciznim udarcem u kut matirao Čecha u 39. minuti.

U drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela, domaćini su poveli. Inler je ubacio loptu s desne strane koja je odskočila od trave, a onda ju je pored Branislava Ivanovića i Garyja Cahilla dočekao sjajni urugvajski napadač Napolija Edinson Cavani, te ju je s ramenom ugurao u mrežu! Cavani je tako postao prvi igrač koji je ove sezone zabio gol u Ligi prvaka s ramenom. Ukupno je to bio njegov peti gol u sedmom nastupu ove sezone u ovome natjecanju.

U 55. minuti, Lavezzi je promašio čistu šansu, ali je 10 minuta kasnije zabio svoj drugi gol na utakmici, ujedno i drugi u cijelom natjecanju ove sezone. Luiz je žalio ispucati loptu, ali je napucao Cavanija, kojem je Čech istrčao na udarac, a Urugvajac je nesebično proigrao Lavezzija koji je zabio u praznu mrežu.

Napoli je tada poveo s 3:1, baš dok je Chelsea dominirao i napadao. Dakako, gosti su nastavili u ofenzivnom stilu, otvarajući domaćinu dosta prostora za kontre. U 80. minuti, Napoli je umalo zabio i četvrti gol, s kojim bi stigao na milimetar od četvrtfinala. No, siguran pogodak nakon udarca Maggia spriječio je Cole koje izbio loptu s gol-crte.

Zanimljivo da je Chelsea na sva četiri gostovanja ove sezone u Ligi prvaka zabio prvi gol, ali u niti jednoj od njih na kraju nije i pobijedio! Dva puta su remizirali, a dva puta izgubili.

Chelseaju je u ovoj utakmici nedostajao ozlijeđeni (koljeno) kapetan John Terry, koji će morati na operaciju i bit će izvan momčadi možda i do osam tjedana. Ovo je bila 14. utakmica u Ligi prvaka koju je Chelsea odigrao bez njegove pomoći i prva koju je izgubio. U prethodnih 13 takvih utakmica, upisali su 'bluesi osam pobjeda i pet remija'.

U posjedu lopte su momčadi bile jednake, Napoli je imao dva udarca više u okvir gola (8:6). No, važno je istaknuti da je Napoli do pobjede od dva gola razlike stigao zasluženo. Chelsea je odigrao još jednu skromnu i neuvjerljivu utakmicu pod palicom trenera Andrea Villas-Boasa...