HRVATSKI NAPADAČ O SVEMU

Budan: Svaka ozljeda me učinila još jačim

16.02.2012 u 15:19

Bionic
Reading

U velikom intervjuu za talijanski Corriere dello Sport hrvatski nogometaš u redovima Palerma Igor Budan otkriva kalvariju koju je prošao s ozljedama, ali i planove za vrijeme nakon okončanja karijere

Talijani su nakon višegodišnjih problema s ozljedama u zadnje vrijeme 'otkrili' stasitog riječkog napadača Igora Budana koji je jedan od najzaslužnijih za rezultatski oporavak Palerma u 2012. godini.

'Svaka ozljeda u karijeri samo me dodatno motivirala da još više radim i treniram. Svaka ozljeda bila je novi izazov i sada mogu reći da sam izašao kao pobjednik iz svih tih bitaka. Neki dan je u svlačionici moj suigrač Migliaccio rekao nešto što me jako dirnulo. Pred svima je poručio da nema straha za Palermo kada u momčadi ima takvog borca poput mene – čovjeka koji je u karijeri prošao puno teških trenutaka i svaki put se vraćao još snažniji,' rekao je Budan koji nije očekivao da će i nakon siječnja i dalje biti član Palerma.

'Velika promjena dogodila se dolaskom trenera Bortola Muttija koji mi je rekao da vjeruje u mene i da u momčadi želi imati upravo takav tip napadača. Vrlo brzo smo dogovorili produljenje ugovora do 2015. godine, a nakon utakmice protiv Novare kada sam bio dvostruki strijelac bilo mi je drago, kako zbog trenera, tako i zbog svih onih koji su me odbili uzeti kada sam s pripremljenim koferima čekao gotovo pola sezone na izlaznim vratima Palerma,' poručio je strijelac devet pogodaka za klub sa Sicilije.

Zanimljivo, kao što se momčad slabo snalazi na gostovanjima i Budan je pogotke postizao gotovo isključivo pred domaćim navijačima.

'Ne znam u čemu je problem na gostovanjima, ali sam siguran da ćemo i to uskoro promijeniti. Igramo sve čvršće i puni smo samopouzdanja,' rezonirao je Budan koji je ovih dana dobio konkurenciju u vidu oporavljenog Abela Hernandeza.

'Jasna mi je klupska orijentacija na mlađe igrače i tu je Hernandez sigurno u prednosti, ali ja svoje mjesto neću olako prepustiti bilo kome. Uostalom, nas dvojica smo napadači različitog profila pa ne bi bilo problema niti da zaigramo u tandemu,' smatrao je Budan koji je na kraju razgovora otkrio svoje namjere nakon svršetka igračke karijere.

'Velika želja mi je vratiti se u moju Rijeku i pomoći mladim i talentiranim hrvatskim nogometašima, te ih povezati s talijanskim klubovima. Iako još ne razmišljam o prestanku karijere, jer se uopće ne osjećam star, moji planovi za razdoblje nakon toga su već gotovi,' zaključio je 31-godišnji Budan.