Nogomet UPORNI TALIJANI

Maradona: Zbog poreznika se osjećam kao lopov

  • Autor: TS
  • 15.2.2012 20:32:36
  • 15.2.2012 20:30:13

Diego Armando Maradona napustio je Apeninski poluotok s velikim poreznim dugom, koji se danas procijenjuje na 37.2 milijuna eura

U intervjuu za talijanski dnevni list Corriere dello Sport ponajbolji nogometaš svih vremena Diego Armando Maradona (51) požalio se na talijanske poreznike koji ga sprječavaju u povratku u voljeni mu Napulj.

Boje Napolija Maradona je kao igrač branio između 1984. i 1991. godine i odveo ga do dva naslova u Seriji A, 1987. i 1990. godine. Ali napustio je Apeninski poluotok s velikim poreznim dugom, koji se danas procijenjuje na 37.2 milijuna eura.

To je ujedno razlog zašto aktualni trener Al-Wasla izbjegava posjete Italiji.

'Svaki put kada kročim u Italiju osjećam se progonjenim, kada god se vratim, užasno se osjećam. Dosta mi je talijanskih poreznika zbog kojih se osjećam kao lopov. Nikad nisam ništa ukrao Italiji ni Talijanima, sve što sam napravio je da sam im pružio užitak i zadovoljstvo na travnjaku', rekao je 'mali zeleni'.

Od ukupnog duga od 37.2 milijuna eura 13.7 milijuna otpada glavnicu, dok 23.5 otpada na kamate i kazne.

Maradona ipak sebe ne smatra krivcem, već žrtvom.

'U Italiji sam postao simbol za poreznu utaju, to je nepravda'.

Tijekom prethodnih posjeta Italiji Maradoni je otuđena imovina, vrijedni satovi i naušnice, kao dio naplate nagomilanog duga, što je jako uzrujalo slavnog Argentinca.

'Znam da nisam jedina osoba u Italiji koja se osjeća progonjenom od strane poreznika, ali ne znam da li su drugima oduzeli sat sa zapešća ili naušnicu s uha'.

Na upit bi li se vratio raditi u Italiju kao trener kada bi mu se dug nekim čudom izbrisao, Maradona je rekao:

'Sve dok se više ne bih osjećao kao lopov. Ne mogu poreći, volio bih trenirati talijansku momčad. A kada bi to bio Napoli, onda bi mi se ispunio san'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku