PRIVREMENO VODEĆI

Milan preokretom izbacio Udinese iz utrke

11.02.2012 u 21:10

Bionic
Reading

U derbiju 23. kola Serie A nogometaši Milana su slavili kod Udinesea sa 2-1, a nakon vodstva domaćina preokret su donijeli Maxi Lopez i El Shaarawy

Aktualni prvaci barem do srijede bit će i vodeća momčad Serie A. U derbiju kola Udinese je pretrpio prvi domaći poraz sezone, a Milan je preskočio Juventus na čelu ljestvice prvenstveno zbog dvije odgođene utakmice 'stare dame'. Naime, Juventusovo gostovanje kod Bologne planirano za nedjelju već je odgođeno zbog lošeg vremena, a ranije otkazanu utakmicu protiv Parme sastav iz Torina trebao bi odigrati u srijedu. No i taj termin je upitan jer je Parma sutrašnji domaći ogled s Fiorentinom već odgodila, također zbog lošeg vremena.

U subotnjoj utakmici kapetan momčadi iz Udina Antonio Di Natale svojim 16. golom sezone u Serie A doveo je Udinese u vodstvo u 19. minuti, a tu su prednost domaći uspješno čuvali do 77. minute. Desetak minuta ranije odličan potez povukao je trener Milana Massimiliano Allegri ubacivši u igru argentinskog napadača Maxija Lopeza koji je u siječanjskom prijelaznom roku pojačao redove 'rossonera'. U spomenutoj 77. minuti upravo je Lopez nakon dobrog udarca El Shaarawya, koji je domaći vratar Handanovič odbio, ubacio loptu u mrežu za poravananje rezultata.

Odličnu utakmicu Talijan egipatskog podrijetla Stephan El Sharawy okrunio je pobjedničkim pogotkom za Milan u 85. minuti.

Kasnije u 'otočkom' derbiju igraju Cagliari (Sardinija) i Palermo (Sicilija), a od nedjeljnog programa dvije utakmice su već odgođene. Radi se o dvobojima Parme i Fiorentine, te Bologne i Juventusa.

Serie A, 23. kolo:
Udinese - Milan 1-2 (Di Natale 19 / Lopez 77, El Sharawy 85)

Redoslijed: 1. Milan 47, 2. Juventus 45 (-2), 3. Lazio 42, 4. Udinese 41, 5. Inter 36 (-1), 6. Roma 35 (-1)...

Golovi iz Udina
Italija 1. liga, 23. kolo
Udinese 1 2 Milan
Strijelci
1:0 A. Di Natale (19') 1:1 M. Lopez (77')
1:2 S. Shaarawi (85')
Sastavi
S. Handanovič
Danilo
M. Domizzi
M. Benatia
F. Gelson
M. Pazienza (88' A. Salageanu)
P. Armero
D. Bašta
A. Di Natale (76' A. Floro Flores)
A. Abdi
M. Isla (61' G. Pasquale)
Thiaguinho
P. Mexes
D. Mesbah
I. Abate
M. Ambrosini
C. Seedorf
A. Nocerino (66' G. Maxi Lopez)
U. Emanuelson
Robinho (88' D. Bonera)
S. El Shaarawy
M. Amelia
Žuti kartoni
P. Armero 84'
A. Abdi 89'
M. Ambrosini 26'
Thiaguinho 79'