HRVATSKA ČETVRTA

Ni poraz od Talijana nije naštetio našim 'haklerima'

11.02.2012 u 19:50

Bionic
Reading

Hrvatska futsal reprezentacija svoj je treći nastup na kontinentalnoj smotri završila najvećim uspjehom, pa ni posljednja dva poraza od malonogometnih velesila ne bi smjela pokvariti dojam, ali ni skrenuti pažnju s ovih vrijednih i skromnih dečki, koji su kao poštari i studenti ušli u borbu s bogatim Rusima te Španjolcima i Talijanima. Hrvatska je u utakmici za treće mjesto poražena od Italije sa 1:3

Hrvatska 'haklerska' bajka završila je porazom od Italije u borbi za treće mjesto. No, naši malonogometaši, koji između treninga ili studiraju ili raznose poštu i li voze u rent-a caru mogu biti ponosni na svoje partije u kojima su pobjeđivali Rumunje, Čehe i Ukrajince. Rusi i Talijani ipak su druga priča.

Dvoboj za broncu počeo je jednako šokantno po naše, baš kao i polufinalni dvoboj proti Rusa. Imao je Saad Assis tri pokušaja, dvaput je Jukić bio siguran, ali treći put, nakon odbijanca, Assis ga je ipak matirao. A igrala se tek 58. sekunda utakmice. No za razliku od šoka protiv Rusa, ovaj je po naše trajao znatno kraće, pa je već u 3. minuti Marinović 'zakuhao' pred golom Mammarelle. Italija je u tim trenucima bila bolja, njezini su napadi trajali i po 60 sekundi, dok su naši puno teže kontrolirali loptu, završavajući akcije nakon 20-ak sekundi. Izbornik Stanković u najavi ovog dvoboja rekao je da su Talijani kudikamo opasniji od Rusa, a potvrdilo se to i na terenu zagrebačke Arene jer talijanski je mali nogomet puno šarmantniji od onog s velikih terena, a prekrasne akcije, koje su zapucali Fortino, Patias i Romano, samo su to potvrdile. Ni naši im nisu ostali dužni, a zbog promašaja mogu žaliti Marinović, Despotovoić i Bajrušović, pa se na odmor otišlo s prednošću Talijana od 1:0.

U drugo poluvrijeme naši su ušli puno agresivnije i odlučnije, te su tih 20 minuta otvorili prilikama Marinovića i Bajrušovića. Međutim, oba udarca Mammarella je zaustavio. Talijani su se orijentirali na obranu, a prvu prijetnju Jukić je imao tek u petoj minuti kada je pucao Vampeta. No samo minutu kasnije, jednu akciju na polovici naših presjekao je Honorio i s pet metara matirao Jukića za 0:2 (26. minuta). Ovog puta izbornik Stanković reagirao je ranije te je već u 29. minuti uveo Novaka kao petog igrača umjesto Jukića. Samo 40-ak sekundi kasnije Grcić je odlično završio dodavanje Sutona za 1:2 (30. minuta) pa je i 10.017 gledatelja podiglo svoj glas i dalo dodatni impuls našima.

Blizu izjednačenja naši su bili u 35. minuti kada je Marinovićev udarac u korner odbio netko do Talijana, a potom je i Jakovčić zakasnio na dodavanje Sutona, a 'špica' Grcića u 38. minti bila je posljednja prilika naših jer u 39. minuti vratar Mammarella sa svog je gola pogodio praznu mrežu Hrvatske. Bilo je to 3:1 za Italiju, a do kraja je ostalo tek 68 sekundi.

Italija je pobjedom 3:1 stigla do bronce, dok su naši na kraju zauzeli odlično četvrto mjesto.