Nogomet VEZA NJEMAČKA - UKRAJINA

Poljska neće završiti dvije ključne autoceste do Eura 2012.

Poljska neće završiti autoput koji povezuje sjever i jug zemlje i dionicu koja povezuje njene granice s Njemačkom i Ukrajinom do europskog nogometnog prvenstva čiji je domaćin

Poljska čiji je problem već godinama zastarjela i neodgovarajuća cestovna mreža pokrenula je velike infrastukturne radove uoči prvenstva, ali dvije ključne autoceste - A1 i A4 - neće biti gotove na vrijeme.

'Nisam sretan što moram reći da najvjerojatnije nećemo moći voziti se cijelim cestama A1 i A4 za vrijeme europskog prvenstva jer neki dijelovi neće biti gotovi', izjavio je poljski ministar prometa Slawomir Nowak.

To znači da Poljska neće imati autocestovnu vezu s Ukrajinom s kojom zajednički ugošćuje europsko prvenstvo u lipnju.

'Činimo sve što je u našoj moći da osiguramo da autocesta A2 bude gotova u cijelosti od njemačke granice do Varšave', dodao je Nowak.

U studenom je Poljska otvorila novih 106 kilometara autoceste A2 i sada se utrkuje s vremenom da završi dionicu dugu 90 kilometar do Varšave.

Poljska koja se dosta namučila da 'izvuče' sredstva iz programa pomoći Europske unije za financiranje izgradnje cesta očekuje milijun turista za vrijeme Eura 2012.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku