PIQUE UZ TRENERA

'Guardiola ima više motiva nego prije četiri godine'

09.02.2012 u 21:40

Bionic
Reading

Branič aktualnog španjolskog, europskog i svjetskog prvaka Barcelone Gerard Pique odbacio je sugestije kako je trener Josep Guardiola izgubio zanimanje i pravi motiv za taj posao

Preuzeo je 41-godišnji stručnjak klupu katalonskog velikana 2008. godine, te je otad s klubom osvojio 13 trofeja, uključujući tri naslova u španjolskom prvenstvu i dva u Ligi prvaka.

Guardiola još nije potpisao novi ugovor, a trenutni mu vrijedi samo do kraja ove sezone. No, Pique smatra da to nije razlog za zabrinutost.

'Držim da Gaurdiola danas ima više motiva nego u prvoj sezoni kada je preuzeo vođenje kluba. To sve govori. Od Pepovog dolaska, ova momčad nije prestala rasti. Sada je Barcelona jača nego prije četiri godine', tvrdi Pique.

Iako trenutno Barça zaostaje u prvenstvu za Real Madridom za sedam bodova, španjolski reprezentativni branič je pozvao navijače da ne gube nadu.

'I dalje ćemo pritiskati Real Madrid, na njima je da konstantno pobjeđuju. Još je puno ostalo do kraja prvenstva, a trebamo igrati i s Realom na našem stadionu. Borit ćemo se do kraja, vjerujte mi. Valjda smo već pokazali da možemo pobijediti na bilo kojem stadionu'.

Na kraju je istaknuo kako ne bi imao nikakvih problema odigrati finalnu utakmicu Kupa kralja protiv Athletica na stadionu Santiago Bernabeu, bude li tako odlučeno.

'Bilo bi dobro da se finale igra na Bernabeuu, koji ima veliki kapacitet. No, pričekajmo odluku do ponedjeljka'.