ŠOK U ENGLESKOJ

Fabio Capello dao ostavku!

08.02.2012 u 20:48

Bionic
Reading

Slučaj Terry i dalje potresa engleski nogomet, a nakon ostavke Fabija Capella pitanje je kako će se rasplesti saga oko nastupa 'gordog Albiona' na Euru 2012.

Fabio Capello dao je ostavku na mjesto izbornika Engleske samo četiri mjeseca prije Eura. Talijan je tako odlučio kasno u srijedu, nakon što se našao s predsjednikom Engleskog saveza Davidom Bernsteinom na Wembleyju. Podsjetimo, Capellose nije složio s odlukom Saveza da John Terry, zbog optužbi za rasizam, ostane bez kapetanske trake 'gordog Albiona'.

'Capello je bio ekstremno profesionalan, a njegovu smo odluku prihvatili složivši se kako je ona pravilna. Zahvaljujemo mu na svemu što je učinio za nas i želimo mu svu sreću u budućnosti', potvrdio je engleskim medijima Capellovu odluku Bernstein.

Press konferenciju će FA imati u četvrtak u 12 sati, kada će objaviti tko će preuzeti momčad.

Capellovu odluku da ne dopusti oduzimanje kapetanske vrpce Terryja podržao je i sir Alex Ferguson, nesumnjivo je da je on najutjecajnijih ljudi u engleskom nogometu, no očito ni riječ velikog Škota iz Manchester Uniteda nije pozitivno djelovala na čelnike FA-a. Otočki mediji zasad ni ne pokušavaju nagađati tko će nasljediti Capella.