NOVI UGOVOR, VEĆA LOVA

Daniele De Rossi najplaćeniji Talijan u Seriji A

07.02.2012 u 13:08

Bionic
Reading

Do sada je najbolje plaćeni domaći nogometaš u talijanskoj prvoj ligi bio kapetan Juventusa, Gianluigi Buffon, dok je najbolje plaćeni igrač Serije A švedski napadač Zlatan Ibrahimović

Vezni nogometaš Rome Daniele De Rossi prema novom ugovoru zarađivat će šest i po milijuna eura po sezoni što je za pola milijuna više od vratara Juventusa Gianluigija Buffona.

De Rossi je odbio unosnije ponude Paris Saint Germaina, Manchester Cityja i ruskog Anžija, te produljio vjernost Romi do ljeta 2017.godine, a prema informaciji La Gazzette dello Sport postao je najbolje plaćeni Talijan u Seriji A sa 6.5 milijuna eura po sezoni.

Do sada je najbolje plaćeni domaći nogometaš u talijanskoj prvoj ligi bio kapetan Juventusa i reprezentativni vratar Gianluigi Buffon sa šest milijuna eura po sezoni, dok najbolje plaćeni igrač Serije A, švedski napadač Zlatan Ibrahimović, ima ugovor koji mu jamči devet milijuna eura godišnje.

Nakon što se proteklih tjedana pisalo o navodnom ineteresu Manchester Cityja, PSG-a i Anžija, koji su prema istim izvorima nudili 10 milijuna eura godišnje, De Rossi je razveselio navijače Rome prihvativši produljenje ugovora koji je istjecao krajem ove sezone.