A GDJE JE FAIR-PLAY?

Stanković: Okrenut ćemo glavu od Ukrajinaca

06.02.2012 u 12:42

Bionic
Reading

Uoči četvrtfinala Eura u Futsalu, izbornik Stanković prisjetio se suparnikove podvale u kvalifikacijama za SP

Snijeg više ne pada u Splitu, vrijeme se smiruje, a kako vrije ozračje uoči utakmice četvrtfinala prvenstva Europe u malom nogometu između Hrvatske i Ukrajine (ponedjeljak 21 sat) moglo bi se dogoditi da se bijeli pokrivač i otopi. Organizatori i dalje drže otvorene autobusne linije koje će gledatelje prevoziti do Spaladium arene.

Dvoboj Hrvatske i Ukrajine bit će najposjećenija utakmica na prvenstvima Europe svih vremena. Rekord drži naš dvoboj protiv Rumunjske, tada je u Spaladium areni bilo 8000 gledatelja, a u nedjelju do podne za utakmicu s Ukrajinom već je prodano šest tisuća.

Hrvatska je pobjedom nad Češkom od 5:4 ostvarila povijesni uspjeh, ušla među osam najboljih u Europi, ostvarila zacrtani cilj.

'Mi smo svoje napravili, više nemamo pritiska i to je dobro. Sada mi je najbitnije da se što bolje odmorimo, 7-8 igrača izvlači ovo prvenstvo. Objektivno, Ukrajina je od Češke bolja za trideset posto, to je šablonska momčad koja hladno kažnjava pogreške. Najvažnije je ne primiti rano gol, trebat će nam sreće, ali ima i kod nas još prostora za podizanje igre', kazuje izbornik Hrvatske Mato Stanković

Ukrajina je kvalitetan suparnik, ali Marinović i društvo protiv njih će imati velik motiv. Između Ukrajinaca i naših ima nesređenih računa. Naime, prije dva mjeseca u kvalifikacijama za prvenstvo svijeta Ukrajina je sa 4:2 izgubila od Azerbajdžana, bio je to jedini rezultat koji je Hrvatsku izbacivao s velikog natjecanja. Tada su naši demonstrativno napustili dvoranu zbog sumnji u namještanje.

'To je bilo nevjerojatno. Provjerit ćemo može li biti sankcija ne pružimo li im ruke prije utakmice. Ako to budemo morali napraviti, onda ćemo barem okrenuti glavu od njih. A ja stvarno ne znam kako ću pružiti ruku njihovu izborniku', poručio je Stanković.