BAVARCI SE POJAČAVAJU

Bayern pomlađuje sastav, dolazi 20-godišnji Shaqiri

06.02.2012 u 11:44

Bionic
Reading

Čelnici Bayerna već sada gledaju prema novoj sezoni, pa je tako dogovoren prelazak 20-godišnjeg Xherdana Shaqirija, igrača Basela koji bi u ljetnom prelaznom roku trebao pojačati bavarski klub

Već određeno vrijeme traju pregovori na relaciji Bayern - Basel, a vezani su uz najperspektivnijeg igrača Basela, 20-godišnjeg krilnog napadača Xherdana Shaqirija, rođenog u Gnjilanima na Kosovu.

Shaqiri je bio jedan od najzaslužnijih što je Basel napravio prvorazredno iznenađenje u prvom dijelu Lige prvaka, te što je izbacio Manchester United iz natjecanja već u skupini. Inače, od 2010. godine je Shaqiri stalni član švicarske reprezentacije, te je jedna od najvećih nada tamošnjeg nogometa.

Prema Kickeru, dogovorom dva kluba je izbjegnut transfer ovog siječnja, ali na ljeto će zato Shaqiri krenuti prema Bavarskoj u transferu vrijednom 10 milijuna eura.

Inače, zanimljivo da će Bayern i Basel uskoro odigrati dvije utakmice osmine finala Lige prvaka. S obzirom na ovaj dogovor možda bi se u njemačkoj momčadi najviše morali pribojavati baš Shaqirija.

Dolazak Shaqirija u Bayern mogao bi značiti i rastanak Ivice Olića od Münchena. S obzirom da hrvatskom reprezentativcu ugovor s bavarskim velikanom ističe na ljeto, a ugovor mu novi nije ponuđen sve je izvjesnije kako je Olić sve dalje od ostanka u Bayernu.