DOMINACIJA ENGLEZA

Arsenal i United rutinski do polufinala

15.04.2009 u 22:01

Bionic
Reading

Nakon što su dan ranije Barcelona i Chelsea osigurali međusobni ogled u polufinalu Lige prvaka, u srijedu su to učinili Arsenal i Manchester United. Tako će Englezi sigurno imati predstavnika u finalu u Rimu

PORTO – MANCHESTER UNITED 0:1 (ukupno 2:3)
Strijelac: Cristiano Ronaldo 6

Porto je na Old Traffordu dokazao da ima lijek za igru Fergusonovog Uniteda, no u uzvratu nije pokazao lepršavost koja mu je donijela mogućnost plasmana među četiri najbolja kluba na kontinentu. Englezi su na travnjaku stadiona Dragao uspostavili prepoznatljiv ritam i čvrstom obranom Portugalce prisiljavali na nerezonske udarce iz daljine.


No, jedan koji se činio takvim upravo je i riješio pitanje polufinalista. Cristiano Ronaldo primio je loptu na gotovo 40 metara od gola Heltona, napravio dva koraka i munjevito pogodio suprotni kut šokiranog vratara. United je nastavio dominirati u posjedu lopte i dok su pokušaji Porta uglavnom završavali pokraj gola, oni su strpljivo stezali obruč i predvođeni Rooneyjem susret privodili kraju. Dobru priliku za prolaz propustio je Portov napadač Lisandro, ali ukupno gledano, Englezi su pokazali više i zasluženo čekaju nove izazove.
ARSENAL – VILLARREAL 3:0 (ukupno 4:1)

Strijelci: Wallcott 10, Adebayor 60, Van Persie 69(p)

Londonski 'topnici' već su remijem u Španjolskoj napravili lijep dio posla, a vizu za polufinale bez teškoća su potvrdili u uzvratu. Raskošan nogometni stil donio im je pregršt prilika u prvom dijelu i Villarreal može biti zadovoljan što je tada zabio samo Wallcott. Dogodilo se to u desetoj minuti, nakon akcije Ebouea i Fabregasa, a gosti imaju čvrst alibi u neigranju najboljeg igrača Marcosa Senne. U nastavku su Londončani nastavili mljeti i drugi gol zabio je Adebayor nakon lijepog dodavanja Van Persieja.

Ako je nekakvih dilema i bilo, one su nestale u 69. minuti, kada je sudac isključio Egurena, dosudio penal za Arsenal i dodavaču Van Persieju omogućio postizanje trećeg gola na utakmici. Eduardo da Silva je bio na raspolaganju treneru Wengeru, no čitav je susret odgledao s klupe.