VODSTVO NA LJESTVICI

U-20: Preokret i pobjeda u Slovačkoj

15.04.2009 u 19:47

Bionic
Reading

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija nastavila je uspješan hod u Adria Mirop kupu. Izabranici Dražena Ladića u gostima su svladali Slovake rezultatom 3:1 i zasjeli na čelo ljestvice

U šestom nastupu Hrvatska selekcija U-20 je ostvarila treću pobjedu u natjecanju i 'smijenila' Slovake na vrhu ovog tradicionalnog sučeljavanja zemalja iz regije (natječu se još i Italija, Mađarska i Slovenija).

Iako izbornik u predstojećim kvalifikacijama može računati i na jednu godinu starije igrače, ova generacija ostvarila je pobjede u Italiji, Mađarskoj i, evo, Slovačkoj i dokazuje da će starijim kolegama biti snažna konkurencija.

'Gubili smo 1:0 na poluvremenu, a sudac nam je sredinom prvog dijela bez veze isključio Oremuša', otkrio je detalje susreta Mato Jajalo.

'U nastavku smo bili bolji, potpuno ih nadigrali i pobijedili ih sa 3:1. Izjednačio je Abdurahimi, ja sam zabio za 2:1, a treći gol su si dali sami. Izbornik je zadovoljan i mi smo sretni. Dobro smo odigrali i zasluženo pobijedili', kaže vrijedni veznjak Slaven Belupa.

Inače, ovo je 13. izdanje ovog natjecanja, a od Hrvatske je uspješnija samo Italija.