SAN O BORBI ZA MEDALJU

Futsal: U Hrvatskoj nam nitko nije favorit!

01.02.2012 u 07:48

Bionic
Reading

Hrvatska futsal reprezentacija u Splitu je svladala Rumunje rezultatom 2:1 i napravila golem korak prema četvrtfinalu Europskog prvenstva

Kapetan Hrvatske, splitski vratar Ivo Jukić, prvi je sabrao dojmove nakon velike pobjede i za HTV rekao:

'U početku nas je sputavao grč. S obzirom na to da nitko od nas nikada nije igrao ovako važnu utakmicu, to i nije neko čudo, ali u nastavku nas je publika doslovno nosila i pokazali smo koliko znamo. Tu, uz ovu publiku, nitko nije favorit protiv Hrvatske', borbeno najavljuje ostatak natjecanja pouzdani vratar.

U ovakvim situacijama euforiju uvijek mora gasiti izbornik. Mato Stanković je u futsalu dugi niz godina i svjestan je da su Rumunji velik, ali tek prvi korak prema željenoj borbi za medalju.

'Na početku ništa nije štimalo, ali kroz utakmicu smo se dizali i na kraju pobijedili. Dugo smo trenirali obranu s igračem manje i kada su oni uveli vratara, to nam se isplatilo. Nije ovo bilo naše vrhunsko izdanje i protiv Čeha ćemo u subotu, vjerujem, pokazati što sve znamo', najavljuje Stanković i upozorava:

'Možda mi već tada budemo četvrtfinalisti, ali preskupo smo platili identičnu školu nedavno u Azerbajdžanu da bismo nešto unaprijed upisivali. Sada ćemo snimati Čehe i spremati se za utakmicu u kojoj bi nam trijumf donio izbjegavanje Španjolske u četvrtfinalu.'

Dario Marinović je zabio prvi gol Hrvata na Euru nakon 12 godina izostanaka s europskih smotri.

'Novak me sjajno našao i nije mi bio problem zabiti iz blizine. Nas dvojica odlično surađujemo, uvijek znamo gdje se onaj drugi nalazi', hvali strijelac kolegu s kojim predstavlja najopasniju osovinu u našoj igri:

'Nisam zadovoljan napadačkim dijelom u prvom poluvremenu, ali na kraju smo zaslužili ovu pobjedu. Hvala i navijačima na odličnom ugođaju, vjerujem da smo ih sada kupili i da će u subotu puna dvorana slaviti pobjedu protiv Čeha.'

Zaslužili su. Ukoliko budu prvi u skupini, i četvrtfinalni dvoboj će igrati u Splitu. Ako ostanu drugi, putuju u Zagreb, gdje se igraju dva četvrtfinala te sve četiri završne utakmice. Prvo mjesto vjerojatno nosi ogled s Ukrajinom koja nam je na tom bolnom turniru u Azerbajdžanu 'namjestila' ispadanje sa SP-a. U hrvatskom taboru uvjereni su da bi osveta bila brza i efikasna. Drugo mjesto vodilo bi prema Španjolskoj, pred kojom lako padaju i jači sastavi od Hrvata.