TREBA IM VIŠE MJESTA

Tottenham kreće u izgradnju novog stadiona

31.01.2012 u 15:39

Bionic
Reading

Engleski prvoligaš Tottenham Hotspur, za koji će ovog proljeća igrati dvojica hrvatskih reprezentativaca Luka Modrić i Niko Kranjčar, (jer je Ćorluka na posudbi u Bayeru) sve je bliže dobijanju dozvole lokalnih vlasti za izgradnju novoga stadiona koji bi se nalazio u neposrednoj blizini White Hart Lanea na kojem 'pijetlovi' igraju još od 1899. godine

Tottenham je osnovan prije 130 godina u sjevernom Londonu, a u utorak je s vijećem općine Haringey izdao zajedničko priopćenje u kojemu izražava predanost oporavku dijela grada u kojem egzistira već više od stoljeća.

Prošloga ljeta su upravo u blizini Tottenhamova stadiona pokrenuti neredi koji su se potom proširili na cijelu Englesku, a vodstvo kluba i općinsko vijeće Haringeyja vjeruju kako bi izgradnja novoga stadiona mogla pokrenuti oporavak Tottenhama kao dijela grada. Općina Haringey će, ukoliko dobije dozvolu Vlade, za poboljšanje stanja javnih površina oko stadiona uložiti devet milijuna funti, dok će grad London uložiti 18 milijuna funti za poboljšanje javnog gradskog prijevoza i prometnica u tom dijelu grada.

'Spursi su potvrdili svoju namjeru za ostankom u dijelu grada u kojem postoje već 130 godina, te će klub i općinsko vijeće zajednički raditi na oporavku čitavog područja. Novi stadion dovest će do brojnih poboljšanja u čitavoj okolici uključujući nove domove, trgovine i mjesta za opuštanje. Čitava investicija bit će vrijedna više od 100 milijuna funti', stoji u zajedničkom priopćenju Tottenhama i općine Haringey.

'Ovo vidimo kao podršku javnog sektora području Tottenhama kojom se ojačava naš projekt za izgradnju novog stadiona koji bi trebao pridonijeti dugoročnom oporavku čitavog područja Tottenhama', rekao je predsjednik Tottenham Hotspura Daniel Levy.

White Hart Lane ima kapacitet od oko 36.000 mjesta, dok bi novi stadion imao kapacitet od 58,000 mjesta.

Tottenham je podnio zahtjev za korištenjem Olimpijskog stadiona u Stratfordu nakon završetka Olimpijskih igara koje će se održati ovoga ljeta u Lndonu, ali je njegov zahtjev odbijen nakon čega je pokrenut projekt izgradnje novog stadiona u dijelu grada u kojemu je klub i osnovan.